Barbatii scunzi traiesc mai mult

Barbatii-scunzi-traiesc-mai-multNe plac barbatii inalti si nu putem nega acest lucru. Insa avem o veste buna si pentru cei scunzi. In urma unui studiu realizat pe un numar de 8.000 de reprezentanti ai sexului tare, s-a descoperit ca barbatii mai scunzi traiau mai mult spre deosebire de barbatii mai inalti.

    Cercetarea condusa de catre expertii americani sugereaza ca exista o anumita legatura intre inaltime si „gena longevitatii”. In cadrul aceluiasi studiu s-a descoperit ca barbatii mai scunzi erau mai putin susceptibili de a suferi de cancer de-a lungul vietii.

       Cercetarea realizata de catre expertii de la Universitatea din Hawaii este prima care care indica faptul ca inaltimea corpului este legata de gena FOXO3. Aproximativ 1.200 de barbati care au participat la studiu au trait in medie 90-100 de ani, iar 250 dintre acestia sunt inca in viata astazi.

 Alte studii pe aceeasi tema

       Un studiu separat publicat desfasurat in anul 2012 a avut rezultate similare si a fost realizat in insula italiana Sardinia: s-au urmarit 500 de barbati nascuti intre anii 1866 si 1915. In urma studiului, s-a observat ca barbatii mai scunzi au trait cu doi ani mai mult fata de cei mai inalti.

 

Text: Ruxandra Raica