Bauturile carbogazoase provoaca agresivitate la adolescenti?

1a5aac9t7Adolescentii care beau mai mult de 5 cutii de bauturi carbogazoase pe saptamana sunt semnificativ mai predispusi sa se comporte agresiv, arata un studiu inedit.

Cercetarea a fost facuta in Boston, pe 1878 de adolescenti care merg la scoala. S-a constatat ca  aceia care beau mai mult de 5 cutii de bauturi carbogazoase, sunt predispusi sa consume si mai mult alcool si sa fumeze mai des decat ceilalti.

La adolescentii care sunt consumatori inraiti de bauturi carbogazoase, probabilitatea de a avea comportament violent creste cu 9 % pana la 15 %, acelasi impact avandu-l si alcoolul sau tutunul.

Autorii studiului spun ca “poate fi vorba de o relatie directa cauza-efect, datorita continutului de zahar si cofeina al bauturilor carbogazoase, dar poate fi vorba si de alti factori care ii fac pe tineri si sa bea bauturi carbogazoase, si sa se comporte violent”.

Pana se va afla exact care este legatura dintre bauturile carbogazoase si agresivitate, nu putem sti exact daca acestea sunt o cauza sau doar un indiciu al comportamentului violent la adolescenti.

Text: Bianca Badescu

Sursa:indiavision.com