Beneficiile saunei cu ozon pentru frumusete

Oxigenul este cel mai important „nutrient” pentru organism si pentru bunastarea lui. Organismul poate supravietui cateva saptamani fara mancare, cateva zile fara apa, insa doar cateva minute fara oxigen. Fiecare celula a organismului are nevoie sa fie alimentata pentru a genera energie, pentru detoxifierea organismului si nu numai. Orice reducere a disponibilitatii oxigenului in organism ca urmare a respiratiei defectuoase, alimentelor, fumatului, poluarii, expunerii la monoxidul de carbon reduce performanta functiilor celulelor. Ozonul are trei atomi de oxigen -O3 -, tocmai de aceea ozonul actioneaza impotriva virusurilor, bacteriilor etc.Beneficiile saunei cu ozon

Utilizarea saunei ar trebui sa reprezinte o parte importanta a programului de detoxifiere. Sauna cu ozon permite aburului sa inconjoare corpul si astfel ozonul sa poata fi introdus prin piele. Prin intermediul pielii, ozonului i se permite sa patrunda in fluxul sangvin, concentrandu-se asupra grasimii in exces si a tesutului limfatic. Curatarea tesutului limfatic si eliminarea toxinelor reprezinta doua procedee deosebit de importante, iar sauna cu ozon este cea mai buna metoda pentru a realiza acest lucru. Hipertermia indusa artificial (cresterea temperaturii corpului) conduce la distrugerea virusurilor si bacteriilor, iar combinata cu transpiratia abundenta se elimina toxinele acumulate in sistemul limfatic,  ficatul fiind scutit de o sarcina dificila.

De secole, barbatii si femeile au utilizat aburul pentru a purifica pielea, pentru a calma durerile musculare, pentru a stimula circulatia, dar si pentru relaxare. Actiunea combinata a caldurii umede cu ozonul curata sistemul limfatic, care transporta 90% din fluidele corpului. Combinatia dintre aburi si ozon reprezinta un mod eficient de a crea bunastare.

Cum functioneaza sauna cu ozon

Acest tip de sauna functioneaza pe baza de ozon care se elibereaza prin intermediul unui generator ce este conectat la sauna. In timpul acestui proces se emit radiatii cu ultraviolete ca urmare a faptului ca ozonul se disociaza. Pentru relaxare, se adauga uleiuri aromoterapeutice. Sauna cu ozon are multiple intrebuintari fiind recomandata in programele de slabire, detoxifiere, rejuvenare, ingrijire corporala etc. In plus, sauna cu ozon trateaza in mod benefic bolile cardiovasculare, bolile reumatice, astmul bronsic, psoriazisul, migrenele etc. Are efect antitoxic, imunostimulator, antiseptic etc.

Ozonul si frumusetea

Sauna cu ozon este recomandata mai ales in caz de celulita si vergeturi. Inlatura grasimea in exces, reda finetea si elasticitatea pielii si este recomandata dupa nastere, ajutand la refacerea organismului. Rezultatele pot fi observate dupa primele 10 sedinte. Sauna cu ozon poate fi utilizata de femei la orice varsta si indiferent de anotimp, insa este contraindicata in caz de hipertiroidie, hipertensiune arteriala sau anemie.

Text: Ruxandra Dumitrescu