Bolile cardiovasculare, un pericol real pentru barbati

Bolile cardiovasculare, un pericol real pentru barbatiIn cadrul celei de-a 4-a editii a Statisticii Bolilor Cardiovasculare in Europa 2012, s-a constatat faptul ca bolile inimii si ale sistemului circulator sunt cauza principala a decesului in Europa, peste 4 milioane de decese avand loc in fiecare an.

In Romania, mai mult de 50% din decesele inregistrate in randul barbatilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare, iar in Uniunea Europeana 36% dintre barbati mor din cauza acestora.

In Romania, populatia masculina se confrunta cu un risc de deces semnificativ mai mare decat cea feminina. Conform raportului de evaluare a riscului cardiovascular la care au luat parte 2017 subiecti, toti barbati, acestia au prezentat un risc crescut de deces din cauza bolilor cardiovasculare. Obezitatea, fumatul, hipertensiunea sau diabetul reprezinta principala cauza a cresterii numarului de decese. In cazul femeilor, obezitatea si lipsa exercitiilor fizice au fost principalele cauze ale decesului din cauza bolilor de inima.

In urma studiilor precum SEPHAR (studiu al factorilor de risc cardiovascular care evalueaza relatia dintre varsta, gen, fumator/nefumator, tensiunea arteriala si nivelul colesterolului), s-a constatat faptul ca Romania este o tara cu un risc cardiovascular foarte ridicat, printre cele mai ridicate in randul tarilor din Europa.

 

Text: Andreea Popescu

octombrie 24th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate