CATENA, „Cea mai inimoasa echipa” la Happy Run – Race for the Cure Romania!

CATENA – Farmacia Inimii a participat in weekend la cea de-a patra editie a Happy Run – Race for the Cure Romania, unul dintre cele mai importante si de succes evenimente de constientizare, educare si strangere de fonduri pentru sanatatea femeii la nivel mondial. Reprezentantii Catena, Catena Racing Team si Tonica Group au obtinut titlul de „Cea mai inimoasa echipa”, gratie entuziasmului de care au dat dovada in sustinerea acestei cauze. La editiile din 2017, 2016 si 2015 echipa a obtinut trofeele pentru „Cea mai numeroasa”, „Cea mai inimoasa echipa”, „Cea mai buna participare”.

Evenimentul organizat de Fundatia Renasterea si sustinut de Catena este parte a amplului eveniment international „Race for the Cure”, care sarbatoreste femeile invingatoare in lupta cu cancerul de san, fiind in acelasi timp un prilej de informare si de strangere de fonduri.

Foto. Reprezentantii Catena au obtinut titlul de „Cea mai inimoasa echipa”

Presedinta fundatiei, Mihaela Geoana, alaturi de ambasadoarea Andreea Esca, militeaza pentru constientizarea gravitatii unui astfel de diagnostic, dar si pentru ajutorarea femeilor care trec printr-o astfel de incercare traumatizanta. Lor li s-au alaturat si alte persoane publice, precum Horia Brenciu, Razvan Lucescu, Adelina Pestritu, Oana Cuzino etc.

Competitia de sambata, 9 iunie, a fost structurata pe cinci categorii: 5 km plimbare pentru toate varstele (Fitness Walk), 1 km plimbare pentru toate varstele (Fun Walk), 5 km competitie alergare adulti, 1 km competitie alergare copii intre 5-10 ani, 1 km alergare copii intre 10-14 ani.Fondurile stranse cu ocazia cursei vor fi folosite pentru:

  • Oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile (paciente oncologice, persoane cu venit redus etc.)
  • Sustinerea activitatilor Asociatiei ASPO (paciente oncologice)
  • Sesiuni de suport, informare asupra noilor terapii, sustinere psihologica pentru paciente
  • Promovarea drepturilor pacientilor oncologici, la nivel national si european.

Un bilant al activitatii Fundatiei Renasterea arata ca 29.000 de femei din provincie au facut analize medicale gratuite la unitatile mobile ale fundatiei, iar peste 81.000 au efectuat investigatii la centrele medicale din Bucuresti.