Ce să mănânci ca să combați insomnia

Să te odihneşti pe perioada caniculei este un lucru cu adevărat dificil, pentru că scăderea melatoniei cauzate de expunerea la căldură excesivă provoacă apatie, nervozitate și insomnia.

Dar, insomnia are mai multe cauze, unele dintre necunoscute încă. Pentru cazurile necomplicate însă, există remedii la îndemână. Știm cu toții că pentru a putea dorim mai bine, trebuie să evităm cafeina și mâncărurile grele consumate seara, dar ce te faci când nu acestea sunt cauza?Farmacia naturii

Ei bine, există, în schimb, anumite alimente și băuturi care te pot ajuta să adormi mai ușor și să te bucuri de un somn de calitate.

În fitoterapie există diferite plante cu proprietăți calmante și cu proprietăți hipno-inducătoare care ne pot ajuta să dormim toată noaptea. Este vorba despre mușețel, tei, păducel, hypericum, hamei, salcie, valeriană. Există, de asemenea, alimente împotriva insomniei care pot ajuta la combaterea tulburărilor de somn.

Principalul mecanism prin care acționează toate aceste remedii este stimularea producției de melatonină, hormonul somnului. În plus, o dietă bogată în fibre vegetale, de exemplu, ajută la prelungirea duratei fazei de somn profund. Dar și vitaminele și mineralele sunt foarte importante.

Fundamentale sunt, mai presus de toate, alimentele bogate în:

  • magneziu, care favorizează relaxarea și combate iritabilitatea;
  • triptofan, aminoacidul necesar pentru producerea serotoninei, hormonul stării de bine și bunei dispoziții;
  • vitamine din grupul B, cum ar fi B3 (niacină) și B6. Esențiale pentru buna funcționare a sistemului nervos, care promovează odihna, contracarând anxietatea și depresia

Votat Produsul Anului®  în categoria Suplimente alimentare – Sedative, Naturalis SomnControl este un supliment alimentar pe baza  de Valeriana, Magneziu, Melatonina, L-Triptofan, Mac-californian si Vitamina B6 recomandat persoanelor care au dificultati in a adormi, in perioade de suprasolicitare in urma unui efort fizic sau intelectual intens, precum si persoanelor care lucreaza pe timp de noapte sau care se confrunta cu schimbari de fus orar.

Toate aceste substanțe care ajută la relaxarea mentală și țin la distanță insomnia se găsesc în: caise, piersici, ovăz, banane, fructe uscate, orez.

Vezi AICI ce boli poate cauza insomnia

Foto Hepta