Chef Scarlatescu gateste la primul Festival al Castanelor organizat la Bucuresti

foto-deschidere-1-scarlatescu_resultIn perioada 21-30 octombrie, in parcarea Plaza Romania, se va desfasura pentru prima data Festivalul Castanelor. Evenimentul le rezerva o multime de surprize celor care vor veni sa guste din zecile de preparate delicioase, printre care castane coapte, piure de castane sau gofre.

In cadrul festivalului, chef Catalin Scarlatescu va fi invitat la standul de clatite „Sora lu’ Scarlatescu” si va prepara o reteta de clatite creatie personala. De asemenea, chef Gabriel Toader, specialist in grill, care contribuie la emisiunile „Masterchef” (Pro TV) si „Chefi la Cutite” (Antena 1), va pregati live piure de castane, sambata, 22 octombrie, si duminica, 23 octombrie.Concerte Vunk si Jurjak

Nu vor lipsi nici concertele, astfel ca Vunk si Jurjak vor sustine recitaluri sambata, 22 octombrie, ora 19:00, respectiv duminica, 23 octombrie, ora 19:00.

foto-2-castane_resultPrima editie a Festivalului Castanelor organizata la Bucuresti reuneste peste 20 de expozanti, astfel ca, pe langa castane coapte, vizitatorii vor avea ocazia sa descopere la standuri adevarate delicii culinare pe baza de castane si ateliere creative pentru cei mici, unde vor invata cum sa confectioneze jucarii si podoabe de Craciun din castane.

Nu vor lipsi produsele traditionale de sezon, cum sunt dulceturile, muraturile, mustul, zacusca, placintele poale-n brau si cozonacii moldovenesti, kurtos kalacs si prajiturile traditionale romanesti facute dupa retete vechi.

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: Google Images