Chimioterapia poate afecta activitatea creierului

Chimioterapia poate afecta activitatea creieruluiDesi pentru unii pacienti bolnavi de cancer chimioterapia poate fi ultimul colac de salvare, aceasta are totusi efecte secundare cu impact puternic asupra sanatatii.

Oamenii de stiinta au descoperit ca pacientii care au facut chimioterapie au o activitate semnificativ mai mica in acele parti ale creierului responsabile cu memoria si planificarea.

Descoperirile ar putea explica gandirea neclara si golurile de memorie de care sufera pacientii dupa urmarea acestui tratament.

Studiul a fost realizat pe femei care suferisera de cancer de san. Unele dintre ele facusera chimioterapie iar altele apelasera la chirurgie sau alte tratamente. Cele 25 de femei care urmasera un tratament de chimioterapie au prezentat o activitate mai redusa in zonele creierului responsabile cu memoria, controlul cognitiv, monitorizarea si planificarea.

Text: Bianca Badescu

noiembrie 18th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate