Ciocolata alba vs ciocolata neagra. Care ingrasa mai mult?

Ciocolata alba sau neagraCiocolata a nascut o multime de mituri in jurul sau: ba ca este benefica sanatatii, ba ca este daunatoare, ba ca ingrasa, ba ca ajuta la slabit si lista ar putea continua. Realitatea este insa ca foarte putine persoane cunosc tot adevarul despre acest aliment apetisant, astfel ca ne-am propus sa raspundem la una dintre cele mai frecvente intrebari legate de ciocolata, si anume: cea alba ingrasa mai mult decat cea neagra?Un raspuns… gustos

Da, ciocolata alba ingrasa mai mult decat ciocolata neagra! Aceasta din urma se produce prin combinarea pudrei de cacao cu unt de cacao si zahar si poate contine putin, sau deloc, lapte. Pe de alta parte, ciocolata alba este preparata doar din lapte si zahar, avand astfel un continut mai mare de carbohidrati si proteine; prin urmare, conduce si la cresterea colesterolului „rau” din sange. Totusi, acest sortiment asigura organismului si o cantitate mai mare de vitamina A.

Cat de buna este pentru sanatate?

Ciocolata neagra, contrar spuselor, este chiar benefica pentru sanatate. Cacaua contine polifenoli, o categorie de antioxidanti puternici care lupta impotriva bolilor cardiovasculare. Insa retineti ca ciocolata aduce aceste beneficii sanatatii doar daca este consumata cu moderatie.

Text: Madalina Manole