Coca-Cola sarbatoreste 125 ani

coccaCompania Coca-Cola sarbatoreste in anul 2011, cea de-a 125-a aniversare a brandului Coca-Cola, cu aceasta ocazie fiind organizate o gama larga de evenimente ce vor dezvalui istoria brandului.

 

O prima initiativa de acest gen a inceput la nivel global pe 3 ianuarie, si consta in startul numaratorii inverse a celor 125 de zile pana la aniversarea brandului Coca-Cola, din data de 8 mai 2011. Timp de 125 de zile vom parcurge impreuna 125 de ani de momente de fericire inspirate de Coca-Cola, sarbatorind zilnic evenimente remarcabile din istoria acestui brand.

 

Anul aniversarii a 125 ani de existenta va fi plin de evenimente speciale. Aceste evenimente sunt concepute mai ales pentru a multumi consumatorilor si angajatilor din intreaga lume pentru contributia esentiala la istoria si succesul acestui brand, sperand totodata ca impreuna vom continua sa construim un viitor mai bun pentru generatiile urmatoare.”, spune Miruna Raclaru, Director de Comunicare Coca-Cola Romania.

 

Nasterea brandului Coca-Cola, ce a avut loc pe 8 mai 1886, a marcat o zi importanta in istoria moderna: a fost ziua in care dl. John Stith Pemberton, un farmacist din Atlanta, SUA, a amestecat pentru prima data siropul Coca-Cola cu apa carbonatata si a vandut bautura astfel obtinuta pentru suma de cinci centi. Astazi, Coca-Cola este cea mai populara si cea mai bine vanduta bautura non-alcoolica din istorie.