Confuzie

ConfuzieAm sarit din iarna direct in vara. Primavara pare sa se fi ascuns, intimidata poate de razele puternice ale soarelui sau de prognozele meteorologilor cu ale lor 24 – 25 de grade Celsius. Primavara, pesemne, a crezut ca vremea ei a trecut si s-a ascuns intr-un colt sa-si planga de mila. Si anul asta a fost trasa pe sfoara. N-a apucat sa-si faca treaba.

Am sarit din cizme in sandale, din paltoane in costume de baie, de la vin fiert la inghetata si din case… afara. Zarzarii s-au grabit sa infloreasca, magnolia n-a vrut sa se lase mai prejos, iar tufele mari de forsythia sunt o incantare. Toata lumea e afara. Gospodinele si-au scos jardinierele la ferestre si planteaza panselute in gradini, gratarele sfaraie, copiii se joaca in parcuri, se dau cu bicicletele si parca asteapta vacanta mare, parintii se plimba in bataia soarelui, iau cu asalt terasele sau pescuiesc in primul luciu de apa care le-a iesit in cale, batranii si-au luat pardesie si palarioare si se odihnesc pe bancute sau joaca sah, vanzatorii ambulanti au iesit cu tonetele de pop-corn, vata pe bat si baloane colorate. Cu totii sunt cu fetele intoarse catre soare.

Parca incearca sa inmagazineze lumina si caldura pentru zilele ce vor urma. Parca vor sa se asigure ca vor duce soarele si caldura cu ei, oriunde de-acum incolo. Si stiu ei ceva. Pentru ca meteorologii anunta ploi, vant si temperaturi de martie. Poate ar trebui sa-i spuna cineva primaverii ca poate sa iasa din ascunzis. E vremea ei. A fost doar o confuzie.

 

Text: Alina Niculescu