Consumul excesiv de zahar creste riscul de atac de cord

Consumul excesiv de zahar creste riscul de atac de cordConsumul de bauturi cu continut mare de zahar, consumul regulat de deserturi si dulciuri pot creste riscul de atac de cord, potrivit unui nou studiu american. Consumul excesiv de zahar rafinat creste riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, conform unui studiu realizat de oamenii de stiinta din cadrul Centers for Disease Control and Prevention d’Atlanta, publicat in revista academica “Journal of American Medical Association” (JAMA).

Cercetatorii au analizat datele medicale, consumul de zahar si ratele de mortalitate legate de problemele de inima a zeci de mii de oameni din Statele Unite ale Americii. In urma analizelor facute, oamenii de stiinta au descoperit o legatura intre cantitatea de zahar consumata si riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare.

 



Consumul de zahar creste riscul de aparitie a bolilor cardiovasculare

    Dr. Quanhe Yang, autorul principal al studiului, a concluzionat ca: “Persoanele care au consumat un sfert din caloriile zilnice compuse din zahar prezinta de trei ori mai multe sanse de a muri de boli cardiovasculare decat cele care au consumat mai putin. Desigur, zaharul in sine nu este periculos. Avem nevoie de el pentru a ne satisface nevoile energice ale corpului. Dar atunci cand este consumat in exces, acesta va contribui la cresterea in greutate si la cresterea riscului de boli cardiovasculare”.

    Majoritatea alimentelor procesate contin prea mult zahar. Ele contin mai mult de 22,5g de zaharuri per 100g, in timp ce produsele alimentare etichetate ca avand un procent mic de zahar contin numai 5g sau mai putin per 100g.

 

Text: Andreea Popescu