Conturarea unghiilor, noul trend in manichiura

foto-1-deschidere-conturareaDaca pana acum am intalnit termenul de „contouring” mai ales in ceea ce priveste machiajul fetei, recent a aparut si conturarea unghiilor. Simplu de realizat, dar de efect, noua modalitate de a-ti infrumuseta unghiile a fost lansata in prezentarile de moda pentru sezonul de primavara-vara 2017. Prin urmare, iata care sunt pasii care trebuie urmati pentru conturarea unghiilor.

Ideea de baza vizeaza faptul ca partile laterale ale unghiilor nu sunt vopsite cu oja colorata, ci sunt acoperite cu o baza nude. Faptul ca marginile raman naturale, in timp ce pe mijloc sunt trasate dungi intr-o nuanta inchisa, de exemplu mov sau negru, duce la obtinerea efectului de alungire a unghiei.De ce ai nevoie pentru conturarea unghiilor

Baza de unghii nude, cat mai apropiata de tonul pielii

Un lac de unghii intr-o nuanta inchisa

Un top coat semimat sau clasic

Cum se contureaza unghiile

Mai intai se aplica baza de unghii pentru ca acestea sa se apropie cat mai mult de nuanta pielii. Dupa ce se usuca baza, se aplica lacul inchis la culoare exact pe mijloc, evitand partile laterale ale unghiilor. La final, rezultatul se fixeaza cu un strat de top coat.

Bineinteles, variantele de conturare sunt diverse si pot fi adaptate de la situatie la situatie. Mai exact, exista si posibilitatea ca dunga de pe mijlocul unghiilor sa fie realizata din mai multe culori puternice, ca un puzzle, ori sa fie formata din trei nuante aplicate vertical, una langa cealalta.

Descopera aici produsele perfecte pentru ingrijirea unghiilor si a mainilor.

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: Google Images