Cum să usuci mai uşor lacul de unghii

De cele mai multe ori ne hotărâm greu să alegem o ţinută pentru un eveniment şi ne ia destul timp acest lucru, în detrimentul altor retuşuri de care avem nevoie. Lăcuirea unghiilor este una dintre operaţiunile pe care, de obicei, le lăsăm la final, de multe ori când ne aflăm deja în criză de timp. După ce că ne grăbim, ne trezim că lacul sau oja de pe unghii se usucă atât de greu… şi atunci apare întrebarea, ce-i de făcut?

Există o serie de trucuri, unele despre care ați auzit poate, dar vă invităm să le rememorăm împreună!



➡ Pregătirea unghiilor

Primul pas spre o uscare rapidă a lacului este ca acesta să adere bine la unghii, adică să îl aplicăm după ce le-am degresat în prealabil cu lămâie sau oţet şi apoi le-am uscat bine. Dacă aplicăm oja în straturi mai multe (două sau trei), în loc de unul sau două straturi groase, iar între aplicări aşteptăm 2-3 minute, vom avea avantajul că oja se va usca mai bine şi va rezista mai mult pe unghii.

Citeste si: Unghiile stiletto din nou la moda!

➡ Pregătirea lacului

Oja are o putere de acoperire mai mare dacă a fost ţinută în frigider puţin timp înainte de aplicare. Dacă vrem ca aceasta să aibă o culoare mai intensă, vom aplica pe unghii, ca bază, un strat de lac alb. Ca să nu riscăm apariţia bulelor de aer pe unghii, flaconul cu ojă nu trebuie agitat puternic înainte de utilizare, ci numai rotit între mâini.

Ţinând cont de aceşti pași preliminari putem evita anumite neajunsuri care ne pot prelungi în mod nedorit timpul acordat manichiurii şi ne pot feri de insatisfacţii legate de aspectul unghiilor.

Citeste si: Tribut pentru cel mai cunoscut creator de moda al tuturor timpurilor!

➡ Trucuri după aplicarea lacului

  • Dacă ne dorim un efect de strălucire a lacului aplicat pe unghii şi de accelerare a uscării acestuia, putem să aplicăm puţin ulei de măsline pe unghii şi să-l lăsăm să acţioneze cca. 10 minute.
  • Grăbim uscarea dacă introducem unghiile proaspăt vopsite într-un bol cu ulei de floarea-soarelui timp de 1-2 minute, iar apoi ne clătim pe mâini.
  • Cu ajutorul unui uscător de păr setat pe aer rece putem să accelerăm uscarea lacului de unghii aşa cum se procedează şi la salon, cu ajutorul aparatului special de uscare, deşi acesta din urmă are dezavantajul că deshidratează unghiile.
  • Pentru o uscare în profunzime a ojei ne putem folosi de un castron cu apă rece cu câteva cuburi de gheaţă în el, în care vom ţine unghiile cca. 1-2 minute.
  • Există şi un spray special care se aplică pe unghii pentru a usca mai rapid unghiile proaspăt lăcuite. Dacă nu-l avem la îndemână, acesta poate fi înlocuit cu un spray cu fixativ pentru păr sau cu un spray cu ulei de gătit, aplicat 1-2 minute prin pulverizare de la distanţă.
  • Dacă nu dorim o uscare cu aer sau cu apă rece, deşi pare greu de crezut, există şi posibilitatea uscării rapide a lacului de unghii cu ajutorul aburilor de deasupra unui vas cu apă fierbinte. Efectele acestui procedeu sunt uscarea rapidă şi matifierea ojei.
  • Dacă optaţi pentru o soluţie mai comodă, atunci veţi găsi în comerţ un lac protector pentru unghii (top coat) şi vă veţi bucura de două calităţi ale acestuia: oja se va usca mai repede şi va rezista mai mult. Aici trebuie făcută însă o menţiune pentru oja de tip „catifea” la care nu se poate folosi lacul top coat pentru că îi modifică textura.

Citeste si: Tot ce nu s-a vazut la OSCAR 2019!

Text: Bianca Bădescu