Porți ochelari? Iată câteva sfaturi pentru un machiaj perfect

A trecut de mult perioada când persoanele purtătoare de ochelari se simțeau stânjenite din cauza acestui aspect. Acum, ochelarii au devenit un accesoriu cool și la modă, căpătând forme dintre cele mai neobișnuite.

În plus, make-up artiștii au început să învețe femeile cum să se machieze dacă poartă ochelari, astfel încât să își pună privirea în valoare.

Iată câteva trucuri pe care le poți încerca și tu dacă ești purtătoare de ochelari.Eyelinerul – un must

În primul rând, dacă ai probleme de vedere, pentru că nu poți purta ochelari când te machiezi, folosește o oglindă care mărește. Este important să ai gene curbate atunci când porți ochelari, dacă vrei ca privirea ta să iasă în evidență.

Pentru a preveni ca genele să se atingă de lentile, curbează-le de sus de la bază. Prinde-le cu cleștele pentru gene între 5 și 10 secunde, în timp ce îl tragi în sus.

În plus, este important să alegi o mascara cu formulă ultra rezistentă, astfel încât să nu se întindă pe lentile. Grosimea eyeliner-ului este foarte importantă atunci când porți ochelari. Aceasta se adaptează în funcție de modelul ramelor.

Dacă ai rame groase, atunci trebuie să aplici o linie mai groasă de eyeliner pe pleoapa superioară, pentru a-ți pune ochii în valoare. Dacă ramele sunt subțiri, mergi pe o linie mai discretă.

Anticearcăn sau corector

Un lucru pe care îl știu toate purtătoarele de ochelari este ca lentilele accentuează cearcănele sau petele de sub ochi. De aceea, este esențial să folosești un anticearcăn bun. Această luminează privirea instantaneu.

Alege un corector care este cu o nuanța sau două mai deschis. Dacă ai cearcăne care bat în mov, aplică înainte un corector în nuanțe de piersică sau roz. Acesta se întinde sub ochi, până la linia pleoapei și în colțul interior. Aplică-l cu degetul prin tamponări ușoare, nu îl întinde dintr-o parte în alta.

Cum alegi nuanța fardului?

Nuanța fardului trebuie aleasă și ea în funcție de nuanța lentilelor. Acestea nu trebuie să fie în competiție, ci trebuie să se completeze. Dacă vrei să aplici aceeași culoare de fard ca aceea a lentilelor, alege o nuanță mai deschisă. Aceasta va da luminozitate privirii.

Dacă vrei să alegi o culoare mai îndrăzneață, încearcă mov, albastru sau verde, în funcție de nuanța ochilor tăi, pentru a adăuga contrast. Movul se potrivește ochilor verzi, nuanțele de kaki merg bine la ochi căprui, rozul și nuanțele de auriu sunt perfecte pentru ochii albaștri. Vei avea un aer tineresc și cool cu niște nuanțe care ies în evidență.

În plus, o nuanța mai îndrăzneață se va vedea mai bine prin lentile. Mereu finisează machiajul cu eyeliner și mascara.

Atenție la gene și sprâncene

Îngrijirea sprâncenelor este și ea importanța atunci când porți ochelari, pentru că aceștia atrag atenția asupra lor. Ai grijă să le pensezi corect, să tunzi firele prea lungi și să acoperi golurile, dacă este cazul.

Folosește un fard sau un creion pentru a desena sprâncenele acolo unde există lipsuri și aplică un gel pentru fixare. În zonele în care ramele ochelarilor ating pielea, aplică pudră, pentru a preveni ștergerea fondului de ten.

Dacă vrei să porți gene false, este important să alegi mai degrabă unele cu volum, decât unele lungi. Genele alungite se vor lovi de lentilele ochelarilor și îți vor crea disconfort.
Spor la machiaj!

Text Bianca Bădescu