Cum să menții spiritul sărbătorilor pe timp de pandemie

Luna decembrie este întotdeauna despre întâlnirile cu familia, petreceri festive, tradiții și pentru a petrece timp cu cei dragi. Dar cum putem sărbătorii, asigurându-ne în același timp că familiile și comunitățile rămân în siguranță și sănătoase în timpul unei pandemii?

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta pe tine și familia să sărbătoriți în siguranță sezonul festiv:Darul siguranței

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), cel mai sigur mod de a sărbători este acasă, în propria gospodărie. CDC recomandă să nu călătorești pentru a vizita rude, deoarece acest lucru poate prezenta un risc pentru propria sănătate și poate contribui la răspândirea virusului între diferite zone.

Oricât de dificil ar fi să nu-ți îmbrățișezi persoanele dragi fizic, adunarea virtuală sau cu membrii apropiați casei tale prezintă cel mai mic risc de răspândire sau de contractare a virusului COVID-19 – și cu puțină creativitate, poate fi la fel de festiv!

Deși adunările și evenimentele mari sunt descurajate anul acesta, asta nu înseamnă că tradițiile nu sunt pe masă. La fel ca în orice an, se reduce la o planificare atentă, la o comunicare deschisă și la un pic de flexibilitate. Deci ridică telefonul, întâlnește-te online și începe să lucrezi împreună cu cei dragi pentru a crea noi tradiții. Există multe modalități de a te bucura de sezon din siguranța și confortul casei tale. Și ce cadou mai bun le puteți oferi celor dragi decât darul sănătății și siguranței?

Stabilește noi așteptări

Este inevitabil ca unele planuri și tradiții de sărbători să fie nevoite să se adapteze și că schimbarea poate fi deosebit de dificilă pentru copii. Pentru a îți ajuta familia să evite sentimentele de dezamăgire, asigură-te că îi pregătești din timp.

Sărbători confortabile

O vacanță intimă la tine acasă nu trebuie să fie mai puțin distractivă și nu trebuie să înlocuiască festivitățile tipice. În loc de o revizuire a sărbătorii, gândește-te la o reorganizare confortabilă, care nu numai că te va păstra în siguranță pe tine și cei dragi, ci îți va invoca și creativitatea.

Dacă ai copii acasă, asigură-te că participă la schimbări și lăsă-i să participe la planificare. În acest fel, nimeni nu se va simți dezamăgit de noua prezentare a sărbătorilor de iarnă. Din fericire, există atât de multe moduri creative de a menține vie tradițiile familiale – și chiar de a construi noi tradiții – în acest sezon de sărbători.

Concentrează-te pe părțile de vacanță pe care le apreciezi cel mai mult și transformă aceste aspecte în evenimentele din acest an. Dacă a fi cu familia este un element esențial, planifică un timp pentru o întâlnire online cu cât mai mulți membri ai familiei tale. Pentru cei care nu pot fi online, găsește alte modalități de a le informa că te gândești la ei. Scrie bilețele din inimă sau fă cadouri lucrate manual care să prezinte cât de mult înseamnă pentru tine acea persoană.

Dacă o masă delicioasă se află pe lista priorităților, înrolează-i pe toți cei din gospodărie pentru a planifica și pregăti un ospăț complet. Gătitul împreună este un mod fantastic de a suda relația și de a intra în spiritul sărbătorilor.

Și distanța fizică nu înseamnă că nu poți merge cu mașina sau te poți plimba prin cartier pentru a vedea luminile de Crăciun sau a te relaxa pe canapea pentru un maraton de film de vacanță.

Îmbrățișează sezonul

În cele din urmă, cel mai bun mod de a avea un sezon fericit și sănătos de sărbători este să sărbătorești acasă doar cu familia ta apropiată în propria gospodărie, ținând cont că cel mai bun cadou pe care îl poți oferi sau primi în acest an este sănătatea și siguranța celor dragi.

Doar pentru că festivitățile vor fi puțin diferite anul acesta nu înseamnă că nu pot fi împlinite.

Dăruiește familiei tale cadouri parfumate! Bucură-te de o piele frumoasă și sănătoasă cu săpunurile cu glicerina și uleiuri esențiale de la Naturalis!

Text: Iulia Mirică