Dansul te ajuta sa slabesti

-0a0a0a0a0a0264035Combinarea amuzamentului cu un ritual sanatos este cel mai bine ilustrata in dans si in beneficiile pe care acesta le ofera. Oamenii care danseaza in mod constant vor avea sansa de a scapa de kilogramele in plus.
Dansul reprezinta o descarcare prin arta, ritm, miscare a diferitelor sentimente, trairi, crezuri. Cu toate acestea, frecventa, durata, tipul de dans si intensitatea determina pierderea kilogramelor in plus.

 Cum ne ajuta dansul sa slabim?

Dansul este considerat cea mai pura arta deoarece are capacitatea de a transmite emotii mult mai puternice decat ale unui cuvant rostit sau ale unei melodii. Este cea mai complexa activitate, intrucat nu doar organismul ia parte la acest “ritual”, dar si sufletul si mintea.

•    Dansul din buric aduce, pe langa o anumita gratie in miscari, si scaderea in greutate prin consumul a 300 kcal/ora, estimarea depinzand, bineinteles, de intensitatea miscarilor.
•    Popularul dans latino salsa are un efect pozitiv asupra pierderii in greutate, arzand pana la 600 kcal/ora (estimare ce variaza in functie de miscari). In plus, este benefic pentru cresterea rezistentei organismului, eliminarea toxinelor si reducerea tensiunii.
•    Miscarile complicate ale break dance-ului, care parca sfideaza legile gravitatiei, ajuta la o buna coordonare a creierului cu trupul, la imbunatatirea memoriei si la cladirea unei vointe de fier.
•    Dansul de societate ajuta la mentinerea unei bune conditii fizice, a sistemului circulator, la mentinerea fermitatii musculare; este benefic pentru slabit si pentru reducerea stresului, precum si pentru viata ta sociala.
•    Valsul are beneficii asupra sistemului nervos si reduce stresul, oferindu-ti o stare de liniste si armonie.
•    Rockul te ajuta sa-ti coordonezi mai bine miscarile, sa respiri mai usor si sa-ti imbunatatesti capacitatea de memorare. In plus, ai toate sansele sa-ti recapeti silueta si sa scapi de celulita, caci iti pui la munca muschii picioarelor, abdomenului si feselor.
•    Daca vrei sa obtii o tinuta a corpului confortabila si lejera, tangoul este cel mai potrivit. Acest dans este, de fapt, un mers elegant, unde bustul este tinut foarte drept si corpul se misca unduit si ritmat.

Orice fel de dans poate fi un bun exercitiu prenatal prin intarirea musculaturii abdominale si pelvice.
30-45 de minute de dans sunt suficiente pentru a arde calorii si a reduce depozitele de grasime de pe abdomen.
Dansul imbunatateste flexibilitatea corpului care, la randul sau, sporeste sansele de reducere a depozitelor de grasime din diferite parti ale corpului.

Deci, DA, dansul ajuta la pierderea in greutate. Nu mai sta pe ganduri si da muzica tare si danseaza pentru tine, pentru cei din jur si, de ce nu, pentru corpul tau. Dansand, nu numai ca vei arde calorii, dar iti vei intari muschii, ceea ce este de asemenea crucial pentru un look spectaculos.

Text: Andreea Popescu