De ce, dupa o anumita varsta, nu mai ai “pofta” sa faci sport?

shutterstock 77981137Esti trecut de varsta de 26 de ani si te sperie faptul ca mai degraba ai lenevi in pat decat sa te duci afara sa alergi? Stai linistit, nu este vina ta, ci a organismului tau.

Si nu, nu zic asta ca sa te linistesc, ci aceasta este parerea cercetatorilor care au realizat de curand un studiu in aceasta directie. Conform acestora, suntem active pana la varsta de 26 de ani, iar dupa aceasta varsta, cheful, dispozitia si chiar starea de sanatate incep sa se deterioreze putin cate putin. In urma studiului din cadrul Heart Foundation, s-a constatat faptul ca mai mult de jumatate din populatie inceteaza sa mai faca activitate fizica sau reduce semnificativ timpul alocat acestei activitati incepand cu varsta de 27 de ani, conform “The Sun”.

            Dintr-un esantion de 2.000 de persoane chestionate, se pare ca 20% au renuntat la activitatea fizica din cauza programului prelungit de la job. Mai mult de jumatate dintre persoanele participante la studiu au declarat ca, in tinerete (a se citi pana la varsta de 26 de ani), stilul lor de viata era mult mai sanatos iar grijile pe care le aveau pentru ziua de maine erau mult mai mici.

            O treime au declarat ca au avut mai mult timp inainte de nasterea copiilor, in timp ce altii au declarat ca mariajul nu le mai permite sa dea o fuga in parc sau la sala de fitness. Aproximativ 33% dintre barbati au spus ca au consumat mai putin alcool pana sa implineasca 26 de ani, in timp ce 44% au declarat ca aveau o conditie fizica mult mai buna inainte.

Text: Andreea Popescu