De Ziua Mondiala a Sanatatii, MEDAS lanseaza public un apel la sanatate

shutterstock_406522Stiati ca….

•          Romania este in topul celor mai bolnave natiuni din Europa, ocupand printre primele locuri in privinta persoanelor care sufera de cancer mamar, de cancer de col uterin si a pacientilor cu alte afectiuni cronice?

 

•          Potrivit ultimelor statistici ale Ministerului Sanatatii, numarul pacientilor cu afectiuni de rinichi se ridica la 500.000, in timp ce numarul bolnavilor de cancer a depasit 98.000 de persoane, cel mai frecvent tip de cancer din Romania fiind cancerul mamar, urmat de cancerul de col uterin?

Aceasta situatie alarmanta este favorizata de lipsa obiceiului nostru, al romanilor, de a face periodic investigatii pentru a verifica propria stare de sanatate sau pe cea a membrilor familiei noastre.

Pentru a atrage atentia asupra acestor probleme grave si asupra importantei identificarii afectiunilor de sanatate din timp, Centrul Medical Medas lanseaza o campanie de oferte pentru ecografii. In cadrul acesteia, persoanele interesate de verificarea starii de sanatate vor putea beneficia in fiecare luna de reduceri de pana la 50% pentru un anumit tip de ecografie.

 

 

Text: Andreea Popescu