Delta Hospital lanseaza primul Centru de Training privat in Chirurgia Laparoscopica in Romania

3Delta Hospital deschide primul Centru de Training privat romanesc in chirurgia laparoscopica, incepand cu luna martie. Centrul de training, investitie de 300.000 euro, este infiintat pentru organizarea cursurilor intensive de formare medicala in chirurgia endoscopica (laparoscopica) pentru medicii specialisti si primari. Acestia au oportunitatea de a se instrui si antrena, pentru efectuarea de interventii chirurgicale laparoscopice, pe porci anesteziati, sub indrumarea profesorilor.

Centrul de Training in Chirurgia Laparoscopica pune la dispozitia tuturor chirurgilor romani, dar si din strainatate, un spatiu special creat pentru cursuri de specialitate, dotat cu instrumentar necesar pentru operatii laparoscopice, interventii endoscopice, anestezie, dar si operatii deschise. 

Tehnica laparoscopica cunoaste o expansiune in intreaga lume datorita avantajelor oferite pacientului operat minim-invaziv, din punct de vedere medical, psihic si estetic. Beneficiile acestui tip de interventie sunt: limitarea durerilor postoperatorii, grabirea vindecarii, reducerea perioadei de convalescenta, reintoarcerea rapida a pacientului la activitatile cotidiene si vindecarea aproape fara cicatrice. Datorita acestor beneficii, chirurgia laparoscopica este preferata de medici si pacienti, in comparatie cu chirurgia clasica.

Cursul de chirurgie laparoscopica este primul proiect desfasurat in cadrul Centrului de Training Delta Hospital, urmand ca, in viitor, sa se desfasoare cursuri de anestezie si intubatie videoasistata si cursuri de chirurgie clasica adresate medicilor rezidenti.

 

Text: Andreea Popescu