Deruta de… primavara

Deruta de… primavaraDaca ieri vorbeam despre deruta gastronomica la care ne supunem in dorinta de a ne satisface toate gusturile, chiar si pe cele pe care nu le avem, astazi deruta a atins apogeul. Exact ca lupta dintre bine si rau, dintre intuneric si lumina, dintre credinta si necredinta, in aceste zile speciale se mai da o lupta.

O lupta mult mai laica. Lupta dintre primavara si iarna. Deruta primaverii este din ce in ce mai mare. Cand are de dat lupte inegale cu o vara venita prea devreme peste ea, cand trebuie sa-i tina piept iernii care vrea sa intre pe usa din dos pentru o ultima reprezentatie. Ouale de Paste se pot transforma cu usurinta in globulete de Craciun, iarba este acoperita de zeci de centimetri de zapada, iar mielul poate fi oricand inlocuit cu porcul. Ca sa nu mai vorbim de deja celebra “vanatoare” de oua de ciocolata de la Castelul Peles, care anul acesta vor fi ascunse in… nameti.

Grea sarcina primaverii in acest an. Si mai grea sarcina noastra de a ne adapta acestor conditii. Am scos, din nou, hainele groase de iarna, manusile, caciulile si ca sa fie distractia de Paste completa, putem scoate si saniutele. Iepurasul ar putea sa-i lase locul lui Mos Craciun sau macar sa-i ceara ajutorul, iar vacanta ar putea sa se lungeasca si sa se transforme in vacanta de iarna.

Oricat de neobisnuita ar fi vremea si oricat de incetosate vremurile, sper sa ne gasim in zilele ce vor urma linistea si bucuria.

Pana la urma, nu in fiecare an ni se intampla sa avem zapada de Paste.

 

Text: Alina Niculescu