Deserturi simple pentru Crăciun

deserturi

Delicate, moi, cremoase, acele deserturi care se mănâncă cu lingurița fac parte din bucătăria tradițională, dar și din tendințele actuale. Sunt simplu și rapid de preparat și fac deliciul oricărui meniu. Să le vedem pe cele mai alese!

deserturiCupe cu cremă mascarpone

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 gălbenușuri
250g mascarpone
120g zahăr
2g rom
1 lingură de cacao

Mod de preparare:

Puneți într-un castron gălbenușurile și le bateți cu mixerul. Adăugați zahărul și amestecați până când compoziția devine spumoasă. Turnați romul puțin câte puțin și nu încetați să bateți cu mixerul. Încorporați mascarpone. Amestecați până când devine omogen. Porționați crema în cupe și țineți la frigider până când doriți să o serviți. Presărați deasupra cacao.

Crema Chantilly cu fistic

Ingrediente pentru 4 persoane:

5dl smântână proaspătă
50g zahăr pudra
70 g fistic decojit, nesărat

Mod de preparare:

Scoateți smântână din frigider și băgați-o în congelator cca 10 minute. Fiind foarte rece, dar încă lichidă, o turnați în castron alături de zahărul pudră și amestecați cu mixerul, până își dublează volumul. Împărțiți crema Chantilly astfel obținută în cupe individuale și presărați deasupra fistic zdrobit și aduceți imediat la masă.

Spumă de ciocolată amăruie

Ingrediente pentru 4 persoane:

350g ciocolată amăruie
40g unt
2 ouă
1 albuș
4 linguri de rom

Mod de preparare:

Într-o cratiță rupeți bucățele 3 sferturi din ciocolată amăruie, adăugați 3 linguri de apă și topiți-o complet în bain marie, la foc mic, amestecând continuu. Luați de pe foc și amestecați untul, două gălbenușuri și romul. În alt castron bateți foarte bine albușurile, iar apoi adăugați crema de ciocolată, amestecând de sus în jos, până devine spumoasă. Împărțiți spuma în 4 cupe separate și puneți la frigider pentru cel puțin 3 ore. Când le serviți, ornați cupele cu spirale tăiate din ciocolată rămasă.

Sărbători frumoase cu dulciuri gustoase!

Foto Shutterstock