Deserturi simple pentru Craciun

Deserturi simple pentru CraciunDelicate, moi, cremoase, dulciurile care se mananca cu lingurita fac parte din bucataria traditionala, dar si din tendintele actuale. Sunt simplu si rapid de preparat si fac deliciul oricarui meniu. Sa le vedem pe cele mai alese!

Cupe cu crema mascarpone

Ingrediente pentru 4 persoane:

4 galbenusuri
250g mascarpone
120g zahar
2g rom
1 lingura de cacao

Mod de preparare:

Puneti intr-un castron galbenusurile si le bateti cu mixerul. Adaugati zaharul si amestecati pana cand compozitia devine spumoasa. Turnati romul putin cate putin si nu incetati sa bateti cu mixerul. Incorporati mascarpone. Amestecati pana cand devine omogen. Portionati crema in cupe si tineti la frigider pana cand doriti sa o serviti. Presarati deasupra cacao.

Crema Chantilly cu fistic

Ingrediente pentru 4 persoane:

5dl smantana proaspata
50g zahar pudra
70 g fistic decojit, nesarat

Mod de preparare:

Scoateti smantana din frigider si bagati-o in congelator cca 10 minute. Fiind foarte rece, dar inca lichida, o turnati in castron alaturi de zaharul pudra si amestecati cu mixerul, pana in dubleaza volumul. Impartiti crema Chantilly astfel obtinuta in cupe individuale si presarati deasupra fistic zdrobit si aduceti imediat la masa.

Spuma de ciocolata amaruie

Ingrediente pentru 4 persoane:

350g ciocolata amaruie
40g unt
2 oua
1 albus
4 linguri de rom

Mod de preparare:

Intr-o cratita rupeti bucatele 3 sferturi din ciocolata amaruie, adaugati 3 linguri de apa si topiti-o complet in bain marie, la foc mic, amestecand continuu. Luati de pe foc si amestecati untul, doua galbenusuri si romul. In alt castron bateti foarte bine albusurile, iar apoi adaugati crema de ciocolata, amestecand de sus in jos, pana devine spumoasa. Impartiti spuma in 4 cupe separate si puneti la frigider pentru cel putin 3 ore. Cand le serviti, ornate cupele cu spirale taiate din ciocolata ramasa.

Text: Cosmina Iorga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *