Dieta cu efecte nocive

Dureri de cap, căderea părului, o ușoară depresie, acnee abundentă? Toate acestea pot fi provocate de o dietă defectuoasă. Mai mult, un regim de slăbire nesănătos poate avea efecte grave asupra organelor.

De exemplu, dieta pe bază de proteine poate afecta rinichii și ficatul, iar grăsimile saturate pot duce la infarct. Totul fără să vă dați seama. Pentru că o dietă ținută după ureche are efecte în timp, nu imediat.Oboseala

Poate fi efectul unei diete prea sărace în calorii. În lipsa unei surse suficiente de energie, organismul își încetinește arderile și folosește drept combustibil propriile țesuturi. În funcție de activitatea depusă și de greutatea ta, trebuie să consumi zilnic între 1800-2400 de calorii.

Benesio Tonico Forte – recomandat pentru: surmenaj fizic si intelectual, convalescenta, stari de slabiciune.

Căderea părului

Prea puține calorii și proteine și prea puțin aport de vitamin A, C și fier. Toate acestea pot cauza căderea părului. Pentru că părul, unghiile și pielea sunt oglinda fidelă a stării tale de sănătate. Dieta săracă în elementele enumerate anterior va împiedica celulele specializate să formeze un fir de păr sănătos și cu viață lungă. Un nivel scăzut de macro și micro-nutrienți în alimentația ta, poate duce la un păr cu firul foarte subțire și uscat.

Par  fragil, degradat si cu matreata? Alege Sampoanele Bioclin si tine matreata la distanta!

Acnee

Carnea și grăsimea animală în exces, prea multe condimente, sau prea puține fibre în alimentație duc la acumularea de toxine și substanțe iritante. Acestea se elimină prin piele, prin transpirație și sebum. Și, urmează inevitabil apariția coșurilor și a punctelor negre. Dacă începi să experimentezi aceste probleme evită piperul, tutunul, excesul de cafea și încearcă să reglezi tranzitul intestinal, consumând legume și cereale. Este important să consumi alimente bogate in antioxidanti, care ajută la vitalizarea pielii.

Acnee? Puncte negre? Imperfectiuni? Uita de ele cu rutina Rilastil Acnestil

Depresia

Alimentația prea bogată în proteine și săracă în hidrocarbonați poate genera ușoare depresii.  Pe termen scurt lipsa de carbohidraţi dă organismul peste cap. De la lipsa de energie şi până la dificultăţi în gândire. Şi asta pentru că numai creierul are nevoie de 120 de grame de glucide în fiecare zi pentru a funcţiona.

Constipație

Absența fibrelor din alimentație, luate de obicei din legume și fructe, pot cauza tulburări digestive precum constipația. Pentru a stopa pe cât posibil această problemă, este important să bei minim 2 litri de apă zilnic.

LaxaNatur Naturalis – supliment pentru constipatie, cu extract din fructe de Senna

Osteoporoză

Dieta hiperproteică şi slabă în carbohidraţi va duce la consumul de calciu din organism și  va duce în sine la osteoporoză, care va apărea mult mai repede decât este de așteptat la femei.

Foto Shutterstock