Dincolo de granitele mintii… cu Israel Buium

Israel Buium este recunoscut in lumea intreaga gratie show-urilor sale care imbina intr-un mod spectaculos si fascinant prestidigitatia si telepatia. Este mentalist, capabil sa citeasca si sa obtina informatii din mintea celui care se afla in fata lui si, in plus, detine arta descifrarii trasaturilor faciale si desluseste intocmai limbajul corpului. In timpul spectacolelor sale, limitele impuse de creierul uman sunt desfiintate, Israel Buium reusind sa miste obiecte sau sa leviteze doar prin puterea mintii. Desi la origini este roman, s-a nascut si a crescut in Israel, insa considera Romania ca fiind tara sa de suflet, un loc inzestrat cu o incredibila energie, de unde, la fiecare vizita, se incarca cu putere. Va invitam sa-l descoperiti, in interviul acordat in exclusivitate pentru Tonica TV, pe Israel Buium, unul dintre cei mai apreciati si faimosi mentalisti ai lumii. Tonica TV: Ce inseamna sa fii mentalist? Este un talent cu care te-ai nascut sau se poate invata?

Israel Buium: Te nasti mentalist, nu devii unul. A fi mentalist inseamna sa stii cine esti si de ce privesti lucrurile intr-un anumit fel. Nu este vorba doar despre intuitie. Eu m-am nascut ca sa ii fac pe oameni sa se simta bine, sa se distreze.

Tonica TV: Ce presupun spectacolele tale?

Israel Buium: Situatia difera de la un spectacol la altul, in functie de cat de numeros este publicul prezent. Cand am mai multi spectatori, fac anumite lucruri, cand am intre 100 si 500 de spectatori fac altceva, iar cand am vedete alaturi de mine, fac demonstratii speciale.

Tonica TV: Care este trucul care iti este cel mai drag?

Israel Buium: Cel in care oamenii stau jos, pe scaune, iar eu ii pot face sa leviteze. Toti sunt neincrezatori la inceput, nu le vine sa creada ca pot face asa ceva. Si mai este si trucul cu indoitul lingurii pe care-l fac doar cu puterea mintii.

Tonica TV: Oamenii, in general, isi folosesc doar 10% din capacitatea creierului. Tu cat folosesti?

Israel Buium: In timpul spectacolelor, 90%, iar in viata de zi cu zi, in jur de 40-50%. Cand sunt intr-o relatie insa, imi folosesc doar pana la 20% din capacitatea creierului fiindca nu vreau sa profit de puterea pe care o am.

Tonica TV: Prin puterea mintii ne putem imbunatati viata? Ne putem vindeca anumite probleme de sanatate? Putem slabi?

Israel Buium: Este o intrebare foarte buna, insa este un subiect complex care merita o abordare separata.

Tonica TV: Citesti ganduri. Cum reactioneaza oamenii cand se intalnesc cu tine?

Israel Buium: Chiar daca nu ma cunosc, oamenii reusesc uneori sa ma „citeasca”, sa ma simta. Cand cineva a furat ceva se vede pe fata lui, la fel se vede si cand o persoana este indragostita pentru ca arata diferit. Eu arat diferit! In astfel de situatii, fie ii privesc direct in ochi si le vad sufletul, fie, asa cum se intampla la spectacolele mele, arunc o privire de ansamblu asupra tuturor.

Tonica TV: Ce ne poti spune despre telepatie si sugestie?

Israel Buium: Ca mentalist profesionist, ma folosesc in permanenta de aceste doua tehnici. Pot influenta gandurile unei persoane, dar numai daca ea isi doreste acest lucru. Daca nu vrea, nu fac asta fortat si, de asemenea, cateodata le pot da putere oamenilor, pentru ca au nevoie de putere!

Tonica TV: Cu ce impresie vei pleca din Romania?

Israel Buium: Iubesc Romania! M-am nascut in Israel, dar parintii mei sunt romani, asa ca imi curge sange romanesc prin vene. Romania este o tara foarte frumoasa, cu un nivel ridicat de energie, insa oamenii trebuie sa inteleaga aceasta putere. Eu, spre exemplu, o simt atunci cand revin in tara dupa o vacanta peste hotare. Romania este inima mea.

Tonica TV: Un sfat pentru Tonica TV.

Israel Buium: Descoperiti ce va place si puneti-va in practica pasiunea! Nu trebuie sa fugiti de nimic! Nu trebuie sa va simtiti niciodata singuri, ii aveti mereu alaturi pe cei apropiati, aveti familie, aveti prieteni – daca ii faceti pe ei fericiti, energia pe care o primiti inapoi va va face si pe voi fericiti. Si nu uitati sa zambiti tot timpul!

Text: Madalina Manole