Disfunctiile erectile, legate de afectiunile gingiei

shutterstock_68442997Un barbat care isi doreste sa aiba o viata sexuala sanatoasa ar trebui, deopotriva, sa aiba grija de dantura sa, spun expertii. Acestia din urma au demonstrat ca exista o anumita legatura intre disfunctiile erectile si afectiunile gingiilor.

Cercetatorii de la Universitatea din Malatya, Turcia, au analizat 160 de barbati cu varste intre 30 si 40 de ani, dintre care jumatate sufereau de disfunctii erectile. Dintre barbatii impotenti, 53% au fost descoperiti ca avand gingiile inflamate. De asemenea, participantii au fost rugati sa completeze un chestionar cu privire la obiceiurile si functiile sexuale.

Dupa stabilirea rezultatelor, in functie de greutate, varsta, indicele de masa corporala, nivelul de educatie, venitul etc., s-a ajuns la concluzia ca barbatii care sufereau de paradontoza erau cu 3,29% mai expusi riscurilor de probleme sexuale. Printre simptomele paradontozei se numara gingiile umflate, halena, sangerarea gingiilor, caderea dintilor. Barbatii, spre deosebire de femei, viziteaza mult mai rar medicul stomatolog si apeleaza la ajutorul specialistului cand, intr-adevar, problema este una grava.

Igiena orala este extrem de importanta si se pare ca este responsabila de prevenirea unor probleme serioase de sanatate, precum probleme ale inimii, diabet de tip 2 si chiar cancer pancreatic.

 

Text: Ruxandra Raica