Domestos si M.E.C.T.S. continua lectia despre igiena in scoli si gradinite

0a0a8945Domestos, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, continua proiectul educational “Igiena acasa si la scoala”.
In anul scolar 2011- 2012, programul, aflat la a treia editie, se desfasoara in 10 judete din tara, implicand peste 30.000 de copii din 200 de scoli si 200 de gradinite. Educatia despre igiena este foarte importanta in randul copiilor, deoarece la varsta frageda este cel mai usor sa deprinda obiceiuri corecte in ceea ce priveste igiena personala si colectiva.

Parintii si profesorii joaca un rol important in transmiterea acestora, ajutand astfel la diminuarea riscului de imbolnavire.
In premiera, in cea de-a treia etapa a proiectului “Igiena acasa si la scoala” sunt invitati sa participe si copii din ciclul gimnazial (10-14 ani), cerintele fiind special dezvoltate pentru nivelul lor de varsta si de cunostinte. Noutatea in cadrul acestei etape este faptul ca in fiecare scoala se va alege un reprezentant, membru al Consiliului Elevilor, pe care expertii Unilever si MECTS il vor forma ca “Expert in Igiena” si care va coordona activitatile din scoala sa.
Scopul proiectului “Igiena acasa si la scoala” este cresterea gradului de informare si constientizare a copiilor cu privire la importanta igienei si a sanatatii, precum si la formarea abilitatilor de mentinere a igienei personale si colective.
Campania educationala “Igiena acasa si la scoala” este un pas important in crearea unor generatii mai responsabile si mai preocupate de sanatatea lor.

Text: Alexandra Lupu