Dr. Ozana Moraru, medicul roman care a moderat un simpozion in cadrul reuniunii specialistilor oftalmologi din Europa

Dr. Ozana Moraru, medicul roman care a moderat un simpozion in cadrul reuniunii specialistilor oftalmologi din EuropaDr. Ozana Moraru este primul specialist oftalmolog roman invitat sa modereze si sa coordoneze un simpozion in cadrul sesiunii de iarna a congresului Societatii Europene de Cataracta si Chirurgie Refractiva (ESCRS). Intrunirea a avut loc la Ljubljana (Slovenia), in perioada 14-16 februarie, acolo unde au fost prezenti peste 300 de specialisti oftalmologi europeni.

Dr. Ozana Moraru a moderat lucrarile simpozionului “Alcon Visionarium – Cataract Innovations in a 3D Video Symposium”, dedicat celei mai noi tehnologii in domeniul operatiei de cataracta. De asemenea, specialistul roman a participat, in calitate de membru permanent, la sedintele boardului ESCRS si ale Comitetului Educational.

    “Sunt onorata ca am putut reprezenta medicina romaneasca la nivelul european al expertizei stiintifice, iar ecourile pe care le-am primit, in calitate de moderator al uneia dintre cele mai urmarite sesiuni stiintifice a evenimentului, au confirmat ca Romania conteaza cu adevarat conform standardelor chirurgiei oftalmologice, asa cum se practica la momentul actual. Prezenta mea ca moderator si coordonator al simpozionului dedicat celor mai noi tehnologii de operare a cataractei mi-a oferit ocazia de a avea o vedere panoramica asupra temei, de a stabili o empatie reala cu colegii mei chirurgi din Europa, precum si de a impartasi experienta stiintifica romaneasca in aceasta zona inovatoare a chirurgiei oftalmologice“, a declarat dr. Ozana Moraru.

 

Text: Ruxandra Raica