Ducesa de Cambridge a vorbit despre provocarile vietii de mama: „Am simtit ca a trebuit sa infrunt o … ”

Prezenta la un eveniment caritabil, Ducesa de Cambridge, despre care se zvoneste ca ar fi din nou insarcinata, a vorbit despre partile frumoase ale vietii de parinte, dar si despre aspectele dificile.

In cadrul evenimentului Best Beginnings desfasurat zilele trecute la Londra, menit sa atraga atentia asupra nevoii de sustinere psihologica a proaspetelor mame, care se confrunta adesea cu depresia, Kate Middleton a sustinut un discurs emotionant. A admis ca la randul ei, desi se bucura de mult ajutor spre deosebire de alte mame care trebuie sa se descurce singure, a trecut si prin clipe grele de cand i-a adus pe lume pe micul print George, in varsta de 3 ani, si pe adorabila printesa Charlotte, care a implinit un an.„Nimic nu te pregateste pentru momentul in care aduci o alta viata pe lume”

„Sa fiu mama este minunat si m-am simtit privilegiata pentru ca am avut aceasta experienta, dar uneori am simtit pana si eu ca a trebuit sa infrunt o provocare uriasa, chiar daca primesc acasa tot sprijinul de care am nevoie, sprijin pe care majoritatea mamelor nu-l primesc‟, a explicat ducesa.

Kate Middleton, un stil vestimentar de urmat

„Nimic nu te poate pregati pentru momentul coplesitor in care aduci o alta viata pe lume si devii mama. Te confrunti cu un amalgam de emotii, de bucurie, extenuare, dragoste si ingrijorare. Felul tau de a fi se schimba fundamental peste noapte. Treci de la a te gandi la tine in primul rand, la a fi mai intai de toate mama‟, a marturisit Kate cu zambetul pe buze.

Motivul pentru care Printul William si Catherine se tin foarte rar de mana in public!

Tanara ducesa a mai dezvaluit ca desi face parte din familia regala britanica, asta nu inseamna ca nu-si face griji pentru copiii ei sau ca nu are temerile firesti ale oricarui parinte: „Pentru multe mame, inclusiv in ceea ce ma priveste, aceste framantari pot duce la o lipsa de incredere in propriile forte si la dezvoltarea unui sentiment de neajutorare‟.

Cat despre modul in care trece peste dificultatile vietii de parinte, Ducesa de Cambridge a admis ca incearca sa faca mereu tot ce-i sta in putinta pentru ca totul sa fie bine. „Nu exista nicio carte cu reguli despre ce inseamna sa fii un bun parinte. Trebuie doar sa faci ce-i mai bine pentru ca familia ta sa fie ingrijita, protejata”, a mai spus aceasta.

Text: Oana Baltoc

Sursa foto: Hepta