Echilibrul

shutterstock 13311676Eu caut sa pastrez un echilibru. In tot ceea ce fac, ce simt, ce gandesc, sunt convinsa ca trebuie sa existe un echilibru. El este conditia pentru ca lucrurile sa mearga.

Nu exista alb si negru, exista un amalgam de culori, nuante, umbre.

Linia dintre bine si rau nu se trage cu un creion pe o hartie, ci rataceste pe cararile intortocheate ale realitatii. Frumosul si uratul nu pot fi delimitate cu o creta, ele sunt tinute in echilibru de ochiul care le priveste, de urechea care le asculta, de sufletul care le simte, de mintea care le-ntelege.

Nu exista oameni fundamental buni sau fundamental rai, exista oameni cu bune si cu rele, asa cum nu exista dreptate sau nedreptate, noroc sau ghinion in stare pura. Exista conjuncturi prielnice sau mai putin prielnice, exista oportunitati sau blocaje, exista inspiratie.

Ceea ce pentru tine este un noroc, s-ar putea sa fie ghinionul altcuiva. Dreptatea mea s-ar putea sa nu fie si a ta. Ceea ce mie-mi place, displace altcuiva, intr-un colt indepartat de lume.

Este o arta sa stii sa tii balanta in echilibru. O arta care-ti aduce liniste, bucurie, o gandire limpede si corecta, o abordare realista a lumii. O arta care te ajuta sa te apropii de fericire. Este foarte greu sa pastrezi echilibrul, dar este foarte periculos sa-l pierzi. Atunci cand echilibrul dispare, derapajele pot fi periculoase, de-a dreptul dramatice. Dezechilibrele aduc tristete, manie, lipsa de perspective si lasa urme adanci in inima si mintea noastra.

Asa ca, in tot ceea ce faceti, ce ganditi, ce simtiti, incercati sa pastrati echilibrul!

El este cheia!!!

 

Text: Alina Niculescu