„Educatie cu entuziasm pentru copii fericiti” , editia a 4-a: cine sunt speakerii internationali invitati

Cea de-a patra editie a Conferintei de educatie timpurie se va desfasura anul acesta in perioada 25-27 octombrie la Hotel Capitol din Bucuresti.  Evenimentul este organizat de First7, divizia de training a Fundatiei Acorns, cu scopul de a oferi acces la informatie profesionistilor care lucreaza cu copii de 0-6 ani, de a promova si sustine profesia de educator in Romania si de a contribui la imbunatatirea sistemului de invatamant prescolar.

Tonica.ro sustine in calitate de partener media demersul organizatorilor, care isi propun sa ofere acces gratuit la conferinta unui numar de peste 100 de educatori din sistemul de stat, psihologi, pedagogi si coordonatori responsabili cu intocmirea planificarilor pentru activitatile educationale, asistentilor medicali, supraveghetorilor si ingrijitorilor din cresele de stat care interactioneaza si participa la activitatile copiilor.Invitati internationali cu experienta in educatia timpurie

In acest an, tema conferintei este „Educatie cu entuziasm pentru copii fericiti” iar speakerii internationali invitati vor aborda aceasta tematica din unghiuri complementare.

Astfel, Jane Bright lucreaza cu educatori si cu manageri educationali in Marea Britanie, concepand programe care sustin dezvoltarea sistemelor de educatie timpurie.

Helen O’Donoghue are o experienta de peste 25 de ani in sisteme educationale internationale. Ea a condus doua mari scoli internationale, este pasionata de procesul de invatare a copiilor si de imbunatatirea sistemelor educationale iar pozitiile ocupate in Malaezia, China, Vietnam, Franta, Olanda, Oman, Arabia Saudita, Elvetia si, bineinteles, Marea Britanie i-au facilitat o vasta experienta multiculturala.

Shonette Bason Wood este trainer international, educator si mama a sase copii. Intr-un fel, reuseste sa tina totul impreuna, impartasind reteta succesului fanilor ei din intreaga lume. In prezentarile sale, Shonette genereaza emotie, interes, pasiune si dorinta de a crea o cultura educationala puternica si pozitiva de care sa poata beneficia orice organizatie.

Mandy Tulloch a fondat Mud Pies in 2009 pentru a promova educatia in natura. De la lansarea sa, Mud Pies a lucrat cu sute de familii, scoli si diverse organizatii precum BBC Scotia, Scottish Natural Heritage, Techfest in September si Universitatea din Aberdeen. Ideea Mud Pies s-a dezvoltat din dragoste pentru natura si dintr-o experienta indelungata in a ajuta copiii sa invete mai multe despre mediul inconjurator.

„Un profesor extraordinar este complet implicat in predare”

„Prin Conferinta de educatie timpurie ne dorim sa oferim cursuri similare celor disponibile pentru profesorii din Europa de Vest si sa cream astfel un nucleu care inspira schimbarea prin informatii si practica. Este nevoie de astfel de initiative pentru ca numarul candidatilor care doresc sa intre in invatamant este in continua scadere iar educatorii existenti au nevoie de strategii adecvate noilor generatii. Pentru anul acesta, am ales tema „Predarea cu entuziasm pentru copii fericiti” pentru ca stim ca un profesor extraordinar este complet implicat in predare iar eforturile sale au un impact asupra modului in care se vor comporta generatiile viitoare. Am invitat traineri care pot acoperi intr-o maniera completa tematica aceasta, pentru ca managementul clasei ar trebui sa se bazeze pe un cumul de abilitati personale si profesionale al educatorului”,  a declarat Valentina Secara, fondator al Fundatiei Acorns.

Pentru a participa la conferinta, educatorii se pot inscrie la conferinta printr-un e-mail la [email protected]. Taxa de participare pentru personalul din gradinitele si cresele private este de 240 EUR si include accesul in toate cele 3 zile ale evenimentului.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Camerei de Comert Romano-Britanice si al Camerei de Comert Romano-Olandeze (NRCC), iar Tonica.ro se numara printre partenerii media alături de Revista Copii si Parinti, Revista Mami, Suntmamica.ro, 9vremparinti.ro, Bebelu.ro, Sfatulmamicilor.ro, Mothersandthecity.ro, Blogdeparinti.info, si Didactic.ro. Eveniment sustinut de Itsy Bitsy FM – Bucurie in familie.

Text: Oana Baltoc