Exercitiile in apa – sursa unei sanatati de fier

-0a0a0a0a44081Ai obosit sa mergi la aceeasi sala de gimnastica si sa faci aceleasi exercitii? Cu siguranta, ceva nou s-ar putea sa te faca sa te simti mult mai bine. Vrei sa slabesti si sa ai un corp perfect tonifiat fara prea mare efort? Stiu ca suna utopic, dar chiar este posibil.     Acest „sport” iti ofera distractia de care ai nevoie, buna dispozitie si, in plus… nu te ranesti. Exercitiile efectuate in piscina cu apa calda au anumite beneficii in plus fata de exercitiile obisnuite.

Citeste mai jos ce beneficii iti aduc aceste exercitii si distreaza-te in apa chiar daca este iarna.

•    Pierzi in greutate mai repede: exercitiile acvatice ajuta la arderea grasimilor in acelasi mod eficient ca si in cazul exercitiilor efectuate pe pamant, asta in cazul in care sunt efectuate la aceeasi intensitate. Exercitiile in apa sunt ideale pentru intreg organismul, atat pentru copii, cat si pentru adulti. In plus, arzi calorii fara sa pui presiune pe articulatii, fiind unul dintre cele mai bune sporturi pentru persoanele supraponderale.

•    Te linistesc: scufundarea in apa produce instant schimbari biologice, printre care o crestere a fluxului sangvin si o trezire a simturilor. Rezultatul este o atitudine optimista imediata si un nivel redus de stres.

•    Nu transpiri: este adevarat ca, atunci cand faci exercitii acvatice, nu transpiri cum transpiri la sala, insa trebuie sa stii ca, daca nu transpiri, organismul nu pierde fluide. Tocmai de aceea trebuie sa bei apa la fel de multa ca si cum ai lucra in sala de gimnastica.

•    Tonifierea musculaturii fara efort: facand exercitii acvatice, vei avea un corp tonifiat, deoarece, fara sa faci nicio flotare, poti sa iti tonifici muschii spatelui si pe cei abdominali ca urmare a rezistentei opuse de apa.

•    Fara accidentari: spre deosebire de sporturile pe uscat, sporturile facute in apa te feresc de accidentari. Apa suporta 90% din greutatea corpului tau, ceea ce duce la reducerea riscurilor de accidentare.

•    Te fac mai flexibila: exercitiile in apa nu doar iti tonifica muschii, dar lucreaza si la nivelul articulatiilor, astfel incat corpul tau devine mult mai flexibil. Plus ca, atunci cand faci exercitii in apa, iti construiesti o simetrie musculara.

Te poti bucura facand aceste exercitii de inot deoarece nu sunt dificil de practicat si te vei distra foarte mult.

Text: Andreea Popescu