Fashion Journey – un nou concept in moda romaneasca

fashion-journeyFashion Journey este un nou concept, in premiera in Romania, care apartine Rusandei Cojocaru si care va fi repetat o data pe an, cu diferiti designeri, cu scopul de a scoate moda din banal si de a o face sa se intersecteze cu muzica, teatrul si arta.Din Africa si Asia, in Romania

Sub forma unei calatorii organizate la bordul unei aeronave, spectacolul a inceput cu tinute vestimentare specifice stilului african. Multa culoare, libertate de miscare, materiale usoare si desene tribale au facut senzatie inca de la primele modele ce au pasit pe podiumul improvizat pentru eveniment. Rusanda Cojocaru a prezentat cateva tinute din bumbac african pe ritm de toba. Rochiile exotice au fost acompaniate de Bookletta, geanta pentru carte. De altfel, au fost si preferatele mele – sunt tinute pe care le-as purta vara aceasta, mai ales turbanul pe care l-a purtat in cadrul defilarii Cosmina Pasarin. Prezentarea de moda a continuat cu tinute rupte din basmele medievale unde culorile predominante au fost verdele si albastrul, iar cea care a optat pentru aceasta cromatica a fost Andra Bianca Stoican. Chimonourile realizate pentru a intra in atmosfera specifica Asiei au apartinut ansamblului Harashimi Ro si au fost un preambul pentru tinutele inspirate din Japonia, realizate din matase de Sri Lanka. Cele mai aplaudate insa au fost iile noastre romanesti, prezentate pe o poveste adaptata dupa „Camasa fermecata” de Petre Craciun. Am putut admira iile Patuschinsky in varianta de camasa sau chiar de rochie, acestea putand fi purtate in orice moment al zilei.

Defilare iesita din tipare

Modelele care au defilat au fost tinere obisnuite care insa au fost foarte bine alese, iar cea mai aplaudata a fost Lilia Mandru, o tanara cu dizabilitati care a cucerit publicul cu zambetul sau. De-a lungul a 2 ore, am descoperit 5 designeri, am ascultat 4 instrumentisti si am pasit pe 3 continente, intr-un jurnal de calatorie plin de sunete, culoare si bun gust.

Text: Andreea Maria Varlan