FC Barcelona si Comisia Europeana isi unesc fortele pentru a combate fumatul in Europa

 Quit_Smoking_with_BarcaComisia Europeana (CE) si FC Barcelona (Barça) anunta astazi un parteneriat fara precedent. „Quit Smoking with Barça” („Renunta la fumat impreuna cu Barça”, quitsmokingwithbarca.eu) va avea la baza succesul campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit” a Comisiei Europene si sprijinul milioanelor de fani ai clubului Barça, urmarind sa ajute 28 de milioane de fumatori europeni sa renunte definitiv la acest viciu.

Programul nu urmareste sa ii judece pe fumatori, ci sa sublinieze numeroasele avantaje ale renuntarii la fumat, combinand aceste mesaje pozitive cu instrumentele bazate pe dovezi din cadrul campaniei „Ex-fumatorii sunt de neoprit”. „Quit Smoking with Barça” le ofera suporterilor clubului Barça, ai fotbalului si ai sportului in general, un program de antrenament de sanatate cu sfaturi zilnice pentru renuntarea la fumat, precum si incurajari venite chiar de la membrii clubului.

Motorul campaniei va fi iCoach (www.exsmokers.eu), un instrument digital de sanatate gratuit si consacrat, care ajuta deja aproape un sfert de milion de persoane din intreaga Europa (adica 1 din fiecare 500 de fumatori) in incercarea lor de a renunta definitiv la fumat. De astazi, iCoach este disponibil si ca aplicatie pentru iPhone si Android.

 

Text: Andreea Popescu