Fericirea sta in lucrurile simple

shutterstock 12891355Chiar credem asta sau e doar o scuza pentru faptul ca nu ni se intampla lucruri marete, complexe? E un adevar pe care l-am invatat din experienta sau ne-a fost vandut de oameni abili intr-o campanie de marketing? Daca m-ar intreba cineva pe strada care este ultimul lucru simplu care m-a facut fericita, ce as raspunde? As avea oare raspuns? Ei bine, da! As avea zeci, sute, mii de raspunsuri.

I-as povesti despre sarbatori cand n-am facut altceva decat sa ne bucuram unii de altii si impreuna de magia Craciunului sau i-as spune de serile friguroase de iarna cand jucam remy. Sau de duminicile cu foarte putini bani in buzunare, dar pline de savoarea cozonacilor la care mesterim cu totii. Si sunt cei mai buni din lume.

As putea sa-i spun despre lungile plimbari cu bicicletele de la sfarsit de saptamana, vara, sau despre picnicurile tihnite de la Palatul Mogosoaia. As putea sa vorbesc ore in sir despre  fericirea din ochii copilului meu atunci cand vede marea sau atunci cand mergem toamna sa culegem mere. Ce mai distractie! Ce mai bucurie!!! As putea sa povestesc despre  fericiri infinite venite din lucruri simple, la indemana tuturor.

Ele sunt cele care conteaza cu adevarat.

 

Text: Alina Niculescu