Fitness si electrostimulare – un mod rapid si eficient de a face sport

Pentru cei care vor sa isi tonifieze corpul si sa piarda in greutate mai repede, s-au inventat antrenamentele de fitness imbinat cu electrostimulare, o inovatie in materie de sport. De multe ori ne dorim sa facem sport, dar din pacate nu avem foarte mult timp pentru asta. Dar un antrenament de fitness imbinat cu electrostimulare dureaza doar 20 de minute, timp in care sunt lucrate toate grupele musculare, asa ca este perfect pentru cei care sunt ocupati, dar vor sa traiasca sanatos. Mai multe detalii despre modul de desfasurare al unui astfel de antrenament si despre beneficiile pe care le aduce am aflat de la Alexandru Valah, antrenor de fitness la Xbody Studio.Cum se desfasoara un antrenament de fitness si electrostimulare?

Aceste antrenamente se adreseaza oricarei persoane peste 16 ani si nu este nevoie de o pregatire speciala. Sala asigura costumul special de Xbody cu care trebuie sa ne imbracam inainte de antrenament. Acesta este umezit cu apa, care este un bun conductor de electricitate, si se conecteaza la un aparat care are mai multe programe de antrenament: unul de constructie a masei musculare, un program cardio pentru slabire si tonifiere si un program de masaj pentru final. Acest aparat trimite impulsuri electrice catre costumul care are stimuli pe toate cele 9 mari grupe musculare, astfel ca indiferent de cum lucrezi, musculatura este foarte bine atinsa si contractata, ne-a explicat Alexandru Valah.

Acest tip de antrenament dureaza doar 20 de minute, fata de un program de fitness obisnuit care dureaza peste 60 de minute, tocmai pentru ca reuseste sa contracte toate grupele musculare in acelasi timp, pe cand la sala trebuie sa lucram pe rand cate o grupa musculara.

Cum poti scapa de celulita prin fitness combinat cu electristimulare?

Nu trebuie sa confundam electrostimularea care se face cu ajutorul constumului Xbody cu cea folosita inainte in saloanele de infrumusetare sau cu cea promisa de centurile pentru abdomen vandute la teleshopping, care de altfel au fost puternic contestate. “Inainte se foloseau aparate care puneau accent doar pe contractia musculara. Acest aparat ofera o contractie mult mai profunda si sunt atinse mult mai multe fibre musculare”, ne-a spus Alex. In plus, faptul ca ne miscam si facem exercitii specifice de fitness in acest timp, creste eficienta antrenamentului.

Pe langa tonifiere si slabire, acest antrenament este eficient si impotriva celulitei, pentru ca dubleaza numarful de calorii consumate. Intr-un singur antrenament se consuma intre 300 si 500 de calorii, dar important este ca dupa antrenament, corpul incepe sa se recupereze si, datorita programului intens, consuma in continuare mai multe calorii.

Foarte important este sa avem langa noi atunci cand facem fitness imbinat cu electrostimulare, un antrenor cu pregatire speciala, pentru a sti sa executam corect miscarile si pentru a ne feri de accidentari.

Text: Bianca Badescu