Gena ABCA7 dubleaza riscul de Alzheimer in randul persoanelor de culoare

Gena ABCA7 dubleaza riscul de Alzheimer in randul persoanelor de culoare O varianta a unei gene ar putea dubla riscul de Alzheimer in randul persoanelor de culoare. Oamenii de stiinta au vrut sa afle daca genele persoanelor de culoare ii predispun pe acestia la aparitia Alzheimerului, si tocmai de aceea au realizat un studiu publicat in Jurnalul Asociatiei Americane de Medicina. Studiul a fost realizat pe un numar de 6.000 de persoane de culoare, iar 2.000 dintre acestea au dezvoltat maladia.

Astfel, s-a ajuns la concluzia ca o anumita gena dubleaza riscul acestei afectiuni, si anume gena ABCA7, care este prima gena de importanta majora implicata in forma tardiva a Alzheimerului.

Aceasta gena face ca persoanele de culoare sa se expuna unui risc dublu in ceea ce priveste boala numita Alzheimer, comparabila cu gena APOE-e4 la persoanele albe, cunoscuta de foarte mult timp. La ce serveste gena ABCA7? Ei bine, este implicata in producerea colesterolului si a lipidelor. Din pacate, in America, de exemplu, unde rata de supraponderalitate este mare, acest lucru favorizeaza aceasta gena, facand persoanele de culoara vulnerabile la boala Alzheimer.

Text: Ruxandra Raica

aprilie 17th, 2013 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate