Ghid pentru păr puternic și mai rezistent

Una dintre cele mai frecvente întrebări despre frumusețe pe care le întâmpină experții este cum se obține un păr mai sănătos – mai ales dacă părul este subțire sau cu tendință de cădere. „Am impresia că multe femei se confruntă cu problema căderea părului”, spune Jenna Rosenstein, directorul de beauty Harper’s BAZAAR.

De la stilizatul constant până la stresul cotidian, există atât de mulți factori care ar putea să te împiedice să ai părul mai sănătos, plin de vitalitate. Pentru a înțelege de ce părul cade mai mult decât în mod normal și ce facem în legătură cu asta, Jenna Rosenstein a vorbit cu dermatologul Dr. Elizabeth Bahar Houshmand și cu celebrul stilistul Mara Roszak.Stresul este cea mai frecventă cauză a căderii părului

Părul trece prin faze de creștere și cădere, sănătoase, iar atunci când corpul tău suferă un factor de stres emoțional sau fizic, este posibil ca părul să cadă mai mult ca de obicei. Dr. Houshmand i-a spus lui Rosenstein că stresul este cea mai frecventă cauză de cădere a părului și că mulți dintre pacienții ei care se confruntă cu o pierdere mai mare a părului în ultima perioadă ar putea fi, de asemenea, stres prelungit din cauza pandemiei recente.

 

Ea spune, de asemenea, că pierderea părului poate fi atribuită unei alte cauze, în afară de stres. Ea enumerat următorii factori comuni:

Genetic: vei experimenta probabil același tip de cădere a părului pe care îl experimentează părinții

Vârstă: femeile de până în 30 de ani pot suferi de căderea părului de 10 până la 15%. Până la vârsta de 50 de ani, aceasta crește până la 25%, iar la vârsta de 70 de ani este de 50%. „Este o scădere treptată mare”, spune dr. Houshmand

Dietele și posturile: deficiențele nutriționale afectează pielea și părul.

Cotracepția: modificările hormonale pot influența cădere părului și de fiecare dată când renunțai la metoda de contracepție sau treci la un alt tip, schimbarea hormonală care are loc poate duce la căderea părului.

Calitate slabă a scalpului: mătreața sau psoriazisul pielii pot bloca creșterea sănătoasă a părului.

Boli autoimune: cei cu lupus, tiroidita Hashimoto (hipotiroidism) și boala Grave (hipertiroidism) vor suferi de asemenea de căderea părului.

Ia în calcul suplimentele pentru a umple deficiențele nutriționale.

Dr. Houshmand spune că dieta este un factor major în cât de sănătos este părul. Pentru a împiedica căderea firelor, ea recomandă să consumi o mulțime de legume cu frunze verzi, bogate în antioxidanți (pentru a evita stresul oxidativ, care s-a dovedit că contribuie la pierderea părului), creșterea aportului de prote, și evitarea oricărui proces excesiv sau bogat în sodiu. Dacă nu eștii un fan al verdețurilor, ea recomandă suplimente de vitamine. „Principalele suplimente sunt cele bogate în omega, zinc, și vitaminele D, C, E.

Intrumentele de coafat prea fierbinți pot subția firul de păr

Adevărul dur este că există o mulțime de lucruri rele pe care le poți face părului tău, care te pot împiedica să ai un păr sănătos. Roszak explică faptul că că este greșit să setezi instrumentul de styling la 200 de grade și sugerează că intervalul 150-180 de grade este perfect pentru a nu-i afecta structura.

Beauty advisorii Catena recomandă folosirea șamponului și balsamului fortifiant, de la Naturalis. Aceste produse conțin ulei esențial de lavandă care hidratează în profunzime, iar astfel părul devine puternic și mătăsos.

Părul uscat își recăpăta elasticitatea datorită proteinelor de grâu care contribuie la reechilibrarea filmului hidro-lipidic al scalpului (ansamblul de compuși apoși și lipidici prezenți în mod natural pe suprafață pielii).

Text: Iulia Mirică

Sursa: https://www.harpersbazaar.com/