Cum să reușești ca femeie într-o poziție de putere

Gillian Anderson

Gillian Anderson, care joacă în prezent rolul Margaret Thatcher în noul sezon al The Crown, a vorbit într-un interviu pentru Harper’s Bazaar, despre cum arată astăzi leadershipul feminin. Și a oferit câteva sfaturi prin prisma rolului pe care îl joacă, despre cum să reușești ca femeie într-o poziție de putere.

gillian anderson

Iată câteva dintre sfaturile de carieră oferite de Gillian Anderson.  

 

Provoacă-te

„Deciziile conștiente pe care le iau sunt întotdeauna referitoare la o potențaială provocare. Cu siguranță, cred că femeile care au ceva de spus, sunt foarte hotărâte, deoarece tind și eu să fiu destul de hotărâtă, prezintă mai multă încredere”.

Ai curajul propriilor convingeri

„Când oamenii au aflat că o joc pe Margaret Thatcher, am întâlnit comentarii de genul„ Oh, Doamne, e îngrozitor”. Cum o poți juca ?! Femeile lider sperie, trebuie să-ți asumi acest lucru”.

Pune preț doar pe forțele proprii

„Thatcher și-a construit propria lume. A muncit foarte mult pentru a ajunge acolo unde era. Deci, indiferent dacă ai fost sau nu un susținător al ei, sau dacă îți place sau nu, nu poți nega faptul că a ajuns acolo doar prin forțele proprii”.

Cunoașterea este putere

„Avea un creier extraordinar. Aș da orice pentru a avea și eu această minte și modul în care  și-o folosea. Puteai să o întrebi orice și ea știa răspunsul. ”

Îndrăznește

„Chiar și astăzi, cred că este mai greu pentru femei să-și audă vocea. Dar vom ajunge și acolo dacă îndrăznim că dorim asta”.

Ai grijă de tine

„Acesta este singurul lucru pe care îl putem. Și acum, mai mult ca oricând, este important să ne concentrăm cu adevărat pe sinele nostru. Ar putea fi vorba despre găsirea spațiului și timpului pentru a tăcea, pentru a privi cu sinceritate viața cuiva și a modului în care se mișcă în ea – și pentru a ne întreba dacă ne îndreptăm cu adevărat spre ceva care ne va face fericiți.”

Găsește sprijin în prieteni

„Climatul actual este un moment bun pentru a ne ține aproape oamenii cărora le pasă de noi și de soarta cărora ne pasă. Poate că asta este cel mai de preț sfat pe care îl putem primi în aceste vremuri”.

Text Cristina Dudău

Foto Pinterest