Glitter everywhere

Este posibil să te gândești că glitterul este potrivit doar pentru machiajul ochilor la evenimente foarte elegante sau pentru o ieșire în club. Află, însă, că sclipiciul este mult mai versatil. Experții din domeniul frumuseții vin cu propuneri inedite despre cum să porți glitter pentru diferite ocazii, în moduri foarte originale.Ochii

E adevărat că un machiaj al ochilor la care să adaugi un touch sclipicios este de-a dreptul elegant. Cu toate acestea, glitterul aplicat greșit în zona ochilor poate crea un aspect neîngrijit, lipsit de farmec. Principala problemă a utilizării sclipiciului sub formă de pudră este faptul că poate să se împrăștie sub ochi, însă poți combate ușor acest lucru prin folosirea unui primer. Și iată o veste bună, mai multe branduri de cosmetice au primer special conceput pentru glitter. Odată ce folosești această bază, vei avea siguranța că machiajul tău va fi unul perfect și de efect. Aplică o cantitate mică de glitter pe pleoapa superioară și amestecă cu un fard mat pentru un efect dramatic.

Buze

O altă opțiune drăguţă este să folosești glitter pe buze. Tot ce trebuie să faci este să folosești rujul tău preferat, fie că este un lipstick sau un gloss, peste care să aplici o urmă fină de sclipici deasupra. Rujul folosit va servi drept bază pentru glitter. De asemenea, poți folosi o gamă variată de dimensiuni ale glitterului – mai fin pentru o notă elegantă sau ceva mai mare pentru un aspect unic.

Unghii

Unghiile sunt fără doar și poate, locul nostru favorit pe care să aplicăm glitter. Este foarte elegant și nu iese în evidență într-un mod vulgar. Aplică sclipici pe una sau mai mai multe unghii imediat după ce le-ai dat cu ojă și în acest mod glitterul va avea de ce să se lipească și să arate armonios. Poți aplica glitter pe toată unghia, să creezi un model cool sau doar să adaugi o linie fină la clasica manichiură french.

Păr

O mare tendință în acest sezon este aplicarea sclipiciului în păr. Poți avea un look spectaculos, elegant și foarte ușor de creat – trebuie doar să aplici o ceară sau un gel de păr de calitate peste care să treci cu un glitter bine ales. Dacă te întrebi cum să aplici sclipiciul în păr află că este foarte simplu. Pentru un look de festival sau pentru o petrecere exclusivistă, aplică o cantitate potrivită de ceară de păr sau gel pe cărarea părului peste care presară un sclipici prăfos și totul e gata. O altă metodă simplă, dar nu la fel de eficientă este să amesteci glitterul cu produsul de styling după care să aplici compoziția cu o pensulă sau chiar cu mâna.

Dacă ești genul care chiar vrea sa iasă în evidență la un party, iată ce-ți propunem: un wet look sclipicios. Acesta este un look pe care Kim Kardashin l-a afișat la Gala Met din acest an și nu a dat greș deloc. Tot ce trebuie să faci este îți uzi bine părul, să aplici o cantitate potrivită de ceară de păr pe toată lungimea acestuia după care să treci cu mâinile pline de sclipici prin el pentru a nu-l încărca prea tare. Acest look elegant și totuși versatil, poate fi purtat la petrecerea de Crăciun sau de Revelion.

Cum ne demachiem de fardurile cu sclipici?

Atunci când alegi să te fardezi în nuanțe cu particule strălucitoare, ai nevoie de câteva trucuri pentru demachiere, pentru că aceste cosmetice sunt mai greu de îndepărtat și îți poți răni tenul.

Începe prin a înmuia o dischetă de bumbac – cele pe care le găsesti prin farmacii – în mult demachiant, aplică soluția în jurul ochilor și pe buze, apoi întinde-o prin fine mișcări circulare. Ca să fii sigură că ai scăpat de tot glitterul, spală-ți fața cu o spumă de îndepărtat impuritățile și apoi șterge tenul cu un prosop mic, înmuiat în apă caldă.

Este de preferat să foloseșți drept demachiant o soluție uleioasă, care înmoaie particulele strălucitoare.

Unghiile

Oja cu particule strălucitoare se curăţă greu de pe unghii. Înmoaie o dischetă în acetonă pură, las-o pe unghie câteva minute bune, ca să înmoaie stratul, și abia apoi încearcă să o îndepărtezi.

Ca să îngrijesti unghia după îndepărtarea glitterului, folosește neapărat un ulei pentru cuticule, pe care-l întinzi, apoi,  pe toată unghia.

 Text: Iulia Mirică