Greseli frecvente de aplicare a protectiei solare

res-Greseli frecvente de aplicare a protectiei solare- PRINCIPALAIn urma atator atentionari venite de la medici sau aparute in presa de specialitate, cu siguranta nu mai exista persoana, sau ar trebui sa nu mai existe, care sa se expuna razelor ultraviolete fara a folosi un produs cu protectie solara. Insa atentie la modul de aplicare, caci, fara sa vrem, putem cadea intr-o capcana extrem de periculoasa. Din acest motiv, va invitam sa descoperiti cele mai frecvente greseli de aplicare a produselor cu FPS pe care este important sa le evitati.Folosirea cremei de vara trecuta

Indiferent de continut, de conditiile de pastrare sau de faptul ca inca se afla in termenul de valabilitate, daca aveti o crema desfacuta de vara trecuta, aruncati-o! Aceasta va poate dauna din doua directii: pe de o parte, pentru ca poate interactiona negativ cu pielea, provocand iritatii, si, pe de alta parte, pentru ca este posibil sa-si fi pierdut din proprietatile initiale si sa nu mai asigure protectia necesara.

Aplicarea cremei pe plaja

O greseala pe care, cu siguranta, o fac multe persoane este aplicarea cremei de protectie solara atunci cand deja se afla la plaja. Aceasta are nevoie de un timp pentru a intra in piele si a crea filtrul de protectie promis, motiv pentru care trebuie aplicata cu cel putin jumatate de ora inainte de expunerea la soare. De asemenea, trebuie reaplicata pe parcursul zilei, indiferent daca intrati in apa sau nu, si, un sfat in plus, aceasta trebuie sa acopere corpul in totalitate, fara nicio exceptie.

Alegerea gresita a FPS-uluires-Greseli frecvente de aplicare a protectiei solare - SECUNDARA

Pentru inceput, alegeti un produs cu factor de protectie adecvat nuantei pielii si gradului sau de sensibilitate. Apoi, protejati zonele cele mai expuse cu un FPS mai mare − de exemplu, FPS 50 pentru ten. Nu va axati pe faptul ca un FPS redus ofera un bronz rapid, caci astfel nu veti reusi decat sa va ardeti pielea si bronzul capatat sa va dispara imediat. Optati intotdeauna pentru produse cu protectie completa, UVA/UVB.

Sub umbrela, fara protectie

Razele UV patrund si actioneaza chiar si sub umbrela, astfel incat aplicarea cremei cu protectie solara este obligatorie si in acest caz. Cu toate ca spray-ul este mai comod de aplicat, tineti cont ca acesta nu ofera o acoperire la fel de buna ca aceea a cremelor.

Beauty adviserii Catena recomanda produsele Avene. Daca iti doresti sa obtii un bronz frumos si de lunga durata, atunci cu siguranta vei fi incantata de spray-ul cu fotoprotectie Sun Spray SPF 20 de la Avene! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Madalina Manole