Greutatea din tinerete aduce probleme la batranete

Greutatea din tinerete aduce probleme la batraneteConform unui studiu facut recent in Washington, oamenii care au fost supraponderali in tinerete au un risc mai mare de deces decat cei care au fost slabi. “Tinerii sunt mult mai grasi acum decat erau cu 20 de ani in urma”, a spus June Stevens, principalul autor al studiului si profesor in nutritie si epidemiologie la Universitatea din Carolina de Nord.

“Rezultatele studiului nostru ma fac sa ma gandesc serios la faptul ca supraponderalitatea poate scurta viata multor oameni”, a declarat ea. Riscul deceselor in randul tinerilor a fost cu 21% mai mare la cei cu indicele de masa corporala crescut. Mai mult de atat, fumatul, activitatea fizica scazuta si consumul de alcool cresc riscul de deces cu 28% la batranete. “Nu conteaza daca la batranete te-ai gandit sa slabesti, trebuie sa fii preocupat de IMC inca din tinerete pentru a evita problemele acestea”, a mai adaugat Stevens.

Text:  Andreea Popescu

august 18th, 2011 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate