Greutatile mici, la fel de eficiente ca si cele mari in dezvoltarea muschilor

Greutatile mici, la fel de eficiente ca si cele mari in dezvoltarea muschilorNu trebuie sa mergem la sala si sa ajungem sa facem exercitii cu cele mai mari gantere pentru a ne dezvolta muschii. Greutatile mici sunt la fel de eficiente in dezvoltarea masei musculare, spun cercetatorii, daca facem mai multe repetari.

Un studiu realizat in Canada, la Universitatea McMaster din Ontario, a aratat ca atat greutatile mici, cat si cele mari pot intari si dezvolta in aceeasi masura muschii. Cheia in dezvoltarea masei musculare este sa lucram pana obosim. “Multi adulti au probleme care ii impiedica sa faca antrenamente cu greutati mari. Acest studiu arata ca au optiunea de a se antrena si cu greutati mici, mai putin intimidante, care sa le ofere totusi aceleasi beneficii”, a declarat Cam Mitchell, coautor al studiului.

Experimentele au fost facute cu ajutorul unor voluntari, barbati tineri, si s-a studiat felul in care musculatura de pe picioare a acestora se dezvolta intr-o perioada de 10 saptamani prin diverse tipuri de antrenament. S-a determinat care este greutatea maxima pe care fiecare subiect o poate ridica intr-o extensie la picior. Fiecarui voluntar i s-a dat sa faca un antrenament diferit pentru fiecare picior. Trei programe de antrenament au fost folosite in combinatie pentru ca voluntarii sa faca seturi de cat mai multe repetari posibile cu greutatile respective: intre 8 si 12 repetari cu greutatile mari si intre 25 si 30 cu cele mai mici.

Text: Bianca Badescu

mai 3rd, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate