Harta Serviciilor Alcohelp vine in ajutorul persoanelor cu consum problematic de alcool

1a5aaapALIAT – una dintre cele mai importante organizatii non-guvernamentale din Romania care ofera servicii medicale, sociale si psihologice in domeniul adictiilor – lanseaza, cu sprijinul financiar al Heineken Romania, Harta nationala a serviciilor de sanatate”, un instrument ce vine in ajutorul persoanelor cu un consum problematic de alcool.

Harta nationala a serviciilor de sanatate” poate fi accesata prin intermediul  platformei  e-health, www.alcohelp.ro, dedicata prevenirii si tratamentului consumului problematic de alcool.

Printr-un simplu clic, vizitatorii site-ului www.alcohelp.ro pot afla ce servicii publice sau private in domeniul tratamentului abuzului si dependentei de alcool sunt disponibile in judetul lor. Strangerea informatiilor – ale caror surse au fost Directiile de Sanatate Publica Judetene  – a durat aproape 3 luni. „Harta nationala a serviciilor de sanatate” va fi mentinuta si  actualizata constant de catre specialistii ALIAT, pe masura ce vor aparea noi servicii de tratament la nivelul fiecarui judet. Serviciile de sanatate publice sau private care doresc sa apara in cadrul acestei harti pot trimite solicitari catre specialistii ALIAT, acestia urmand sa le introduca profilul si datele de contact pentru a fi vizualizate.

Platforma www.alcohelp.ro, pe care se gaseste instrumentul „Harta nationala a serviciilor”, se adreseaza atat persoanelor cu un consum problematic de alcool, cat si familiei, rudelor si prietenilor acestora.

Harta serviciilor completeaza programul Alcohelp (www.alcohelp.ro) creat si dezvoltat de specialistii ALIAT cu sprijinul financiar al Heineken Romania. www.alcohelp.ro este un instrument gratuit de preventie, interventie, orientare catre servicii specializate, usor de folosit, care garanteaza confidentialitatea si anonimatul celor care il acceseaza.

Text: Andreea Popescu