Iata cele mai bune trucuri pentru a mentine alimentele proaspete cat mai mult timp

De multe ori, din diferite motive, cumparam o cantitate mai mare de alimente decat ceea ce ne trebuie pentru consumul zilnic sau saptamanal si atunci avem nevoie de o modalitate de a le conserva pentru cat mai mult timp. Va propunem in continuare sa descoperiti cele mai bune trucuri pentru a mentine alimentele proaspete astfel incat sa va faceti proviziile fara griji!



Metode eficiente pentru a conserva alimentele acasa

Bananele rezista in plastic

Cu totii stim cat de repede isi pierd culoarea si textura bananele, motiv pentru care ne restrictionam intotdeauna cantitatea si cumparam doar cat sa ne satisfacem pofta pentru o zi sau doua. Ei bine, iata ca daca le infasuram ciorchinele intr-o folie de plastic vom reusi sa le pastram in stare buna pentru mult mai multe zile. Partea buna este ca o banana deteriorata nu inseamna ca este stricata si trebuie aruncata, din contra, multe studii promovandu-i beneficiile pentru sanatate in acest stadiu. In plus, chiar daca este mai coapta aceasta poate fi adaugata in milkshake-uri sau retete de inghetata si prajituri.

Laptele se congeleaza

Cea mai buna metoda de a pastra laptele in timp este congelarea acestuia, insa urmeaza cateva sfaturi pentru a fi sigura ca o faci intr-un mod corect. Prima regula cere ca laptele sa fie congelat doar daca este proaspat. Apoi, daca il vei congela in cutia sa originala, varsa o cantitate mica pentru a nu mai fi plina, deoarece prin congelare isi va mari volumul. Si, nu in ultimul rand, ia in calcul ca nu este recomandata congelarea laptelui pe o durata foarte mare, ci maxim 6 saptamani.

Alimente care nu expira niciodata

Avocado nu oxideaza langa ceapa

Fructul de avocado, pe cat este de sanatos si benefic organismului, pe atat de repede oxideaza. Daca ti-a ramas jumatate de avocado dupa ce ti-ai terminat de preparat reteta poti sa il conservi intr-un mod 100% sigur. Acesta se pune intr-o caserola, alaturi de o bucata de ceapa curatata si se inchide, pastrandu-se in frigider.

Verdeata rezista in borcane de sticla

Pentru a conserva cat mai mult timp patrunjelul, mararul, busuiocul, menta, rozmarinul si orice alt tip de verdeata, acestea se taie marunt si se depoziteaza intr-un borcan de sticla, curat si uscat, care sa se inchida etans. Astfel isi vor pastra nu doar gustul, ci si aroma.

Alimente care nu trebuie incalzite la microunde

Salata se pastreaza in hartie

Tuturor ni se intampla sa cumparam mai multa salata verde decat avem pofta, iar frunzele sale se descompun sau se ofilesc destul de repede, prin urmare, se recomanda a fi invelita intr-o punga de hartie sau chiar intr-un ziar. Hartia absoarbe umezeala si impiedica astfel proliferarea bacteriilor si a ciupercilor responsabile de degradare.

Ceapa verde se conserva in apa

Ceapa verde este o leguma care rezista fara probleme cateva zile in frigider, insa, daca recolta este mare, atunci poate fi conservata chiar si mai mult timp, pastrandu-si intocmai proprietatile. Se curata de pamant, pastrandu-i-se radacinile, se taie varfurile frunzelor si se pune intr-un pahar de sticla umplut cu apa. Va rezista garantat pana la doua saptamani.

Trucuri in bucatarie pentru a economisi timp si bani

Sosuri depozitate in pungi

Daca iti plac sosurile si obisnuiesti sa le gatesti des si in cantitati mari, afla ca acestea se pastreaza foarte bine daca sunt depozitate in pungi de plastic inchise ermetic si puse in congelator. Dupa un timp acestea se pot folosi in compozitia ciorbelor si tocanitelor.

Text: Madalina Manole