Alimente care nu expiră niciodată

Toți suntem obișnuiți, sau, cel puțin, așa ar trebui, să verificăm termenul de valabilitate al produselor atunci când le cumpărăm. Poate părea mai greu de crezut, dar iată că există și produse care nu expiră niciodată. Dacă, de exemplu, lactatele au termen mic de valabilitate sau, din contră, conservele au termen extins, această categorie de alimente nu are restricții și acestea pot fi consumate și după ani de zile. Iată care sunt produsele alimentare care nu-și pierd niciodată valabilitatea.

Alimente sanatoase care pot deveni periculoaseMierea

principala_resultPe lângă faptul că mierea este un puternic antimicrobian, antiseptic și antioxidant, iată că aceasta are și un grad de umiditate foarte scăzut, astfel că nu expiră niciodată. Țineți cont că dacă mierea se cristalizează, sau, în alți termeni, se zaharisește, aceasta nu înseamnă că s-a stricat, ci, din contră, înseamnă că este naturală. Pusă într-un vas cu apă fierbinte, aceasta își recapătă consistentainițială.

Beneficiile mierii asupra organismului

Sareasare_result

Sarea este, de asemenea, un puternic antiseptic și antimicrobian, fapt ce o împiedică să expire vreodată. Acesta este și unul din motivele pentru care sarea este folosită în procesul de conservare. Sarea, utilizată în cantitățile recomandate de medic, este benefică sănătății, fiind eficientă în ameliorarea durerilor în gât sau în calmarea înțepăturilor de insecte.

Nervoasa? Consuma aceste alimente!

zahar-brun_resultZahărul

Motivul pentru care zahărul nu expiră niciodată este faptul că acesta are un nivel de umiditate scăzut, adică este un mediu neprielnic dezvoltării bacteriilor, iar microorganismele cu care intră în contact mor.

Alimente care reduc colesterolul

Orezul alborez_result

Orezul alb, față de cel brun, este un aliment, în principiu, fără termen de valabilitate și poate fi consumat chiar și peste un an de zile cu singura condiție ca insectele să nu intre în contact cu acesta. De punctat, totodată, că cerealele din făină integrală au calitatea de a putea fi consumate chiar și doi ani de la cumpărare.

Iata ce alimente sa mananci daca te simti obosita!

fasole-rosie_resultFasolea uscată

Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, fasolea uscată poate fi consumată și la 30 de ani după ce a fost cumpărată. Cu toate că proteinele rămân nealterate, din păcate, după 3 ani, vitaminele încep să-și piardă proprietățile. Un alt dezavantaj al trecerii timpului este că fierb și se înmoaie foarte greu. În această categorie intră și lintea și năutul.

Beneficiile cerealelor integrale

Oţetul din vinvin-rosu-_result

Vinul, cu cât este mai vechi, cu atât este mai bun, deci valorificați-l în funcție de acest aspect. De asemenea, oțetul din vin, dar și băuturile spirtoase nu au termen de valabilitate și pot fi consumate peste ani de zile, însă, dacă sticla a fost deja desfăcută, există posibilitatea că aroma să se mai piardă.

Efectele alcoolului asupra creierului

Alte alimente care nu se alterează în timp dacă sunt depozitate în condiții optime sunt amidonul din porumb, migdalele, quinoa, extractul de vanilie și, dacă este congelat, nici siropul de arțar.