Arome din cană: băuturi fierbinți pentru zile de iarnă

În zilele friguroase de iarnă, ne place să ne relaxăm stând pe canapea, citind o carte bună, în timp ce sorbim dintr-o cană plină ochi cu o licoare aromată și aburindă. De fiecare dată când ne întâlnim în oraș cu prietenii după o zi aglomerată la serviciu, căutăm în meniurile barurilor și restaurantelor băuturi fierbinți care să ne încălzească și să ne pună pe picioare, iar la mesele de sărbători, casele se umplu de mirosul vinului fiert în care se odihnesc cuminți cuișoarele și coajă de portocală.

Farmaciștii Catena recomandă în perioadele stresante, precum cele în care avem de dat examene sau când avem de dus la bun sfârșit anumite proiecte profesionale, dar și când ai nevoie de un aport de energie și este foarte important să avem grijă de sistemul imunitar, un supliment pe măsură. Susținătorul nostru este Tonico Forte, suplimentul alimentar care ne oferă energie și ne ajută să ne concentrăm întreagă zi și are un gust delicios de căpșune.



Ciocolată caldă condimentată

Amestecă pudra de cacao cu smântână și lapte, rade puțină ciocolată amăruie și adaugă un strop de esență de vanilie pentru un parfum plăcut. Totuși, pentru că această ciocolată caldă să aibă un gust diferit, special, pune și un praf de chili și scorțișoară. Va avea o aromă ușor picantă, însă va fi o băutură deosebită cu care sigur vei impresiona musafirii.

Lichior de ouă

Lichiorul de ouă sau eggnogul este o băutură care place, în general, doamnelor și care se poate bea atât caldă, cât și rece. Pentru a-l prepară, ai nevoie de lapte, gălbenușuri, smântână specială pentru frișcă, cuișoare, scorțișoară, rom, nucșoară, zahăr și esență de vanilie. Gălbenușurile se bat cu zahărul și cu esență de vanilie, iar laptele se pune la foc mic alături de scorțișoară și cuișoare. Toarnă laptele fierbinte peste gălbenușurile bătute, îndepărtează scorțișoară și cuișoarele cu ajutorul unei site și amestecă timp de 5 minute. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se adaugă smântână și romul.

Vin fiert cu merișoare

Nu ai mai băut până acum vin fiert cu merișoare, nu-i așa? Ai nevoie de suc de merișoare, zahăr, două bețe de scorțișoară, anason stelat, vin roșu (Merlot sau Cabernet Sauvignon) și merișoare proaspete. Sucul de merișoare, zahărul, scorțișoară și anasonul se amestecă într-o cratiță mare și se fierb timp de 15 minute. Apoi se adaugă vinul și merișoarele proaspete. Se servește cald, în compania prietenilor și familiei.

Cidru călduț

Cidrul este o băutură care se obține prin fermentarea fructelor, în special mere, pere sau gutui. Ai nevoie de o portocală, cidru de mere, miere, boabe de ienibahar, cuișoare, nucșoară, ghimbir, scorțișoară. Într-o oală de mărime medie, pune cidrul, mierea, ienibaharul, cuișoarele, nucșoară, ghimbirul și coajă de portocală, la foc mic. Amestecul nu trebuie fiert, ci doar încălzit. Este nemaipomenit în zilele reci, dar trebuie savurat cu măsură, chiar dacă este o băutură slab alcoolizată.

Ciocolată caldă cu textură cremoasă și bezele

Nimic nu te va încălzi mai bine într-o după-amiază cu flori de gheață pe geamuri decât o ciocolată caldă cremoasa făcută în casă. O poți prepară foarte ușor cu pudra de cacao, zahăr, făină și lapte de vacă. Zahărul se amestecă alături de făină, după care se adaugă laptele și cacao. Toate acestea se pun la foc mic, până când făină se dizolvă complet și capătă o textura cremoasa și o consistentă asemănătoare. La sfârșit, poți adaugă bezele sau poți savura ciocolată alături de biscuiți de casă. Acesta poate fi un deșert chiar și pentru cei mici, dar și pentru dimineață de Crăciun, când cei dragi se strâng în față bradului pentru a descoperi și desface cadourile.