Economisește timp și bani cu aceste trucuri în bucătărie

Nu mai este nicio noutate că mâncarea gătită acasă este mai ieftină, are un gust mai bun și este mult mai sănătoasă decât cea cumpărată deja din fast-food sau restaurante.

Și totusi, dacă nu ești atentă, poți cheltui pe ingrediente o mulțime de bani, ca să nu mai vorbim de timpul petrecut în bucătărie și de energia consumată în prepararea ei.

Pregătirea meselor proaspete, bine echilibrate, reprezintă o metodă excelentă de a ne menține sănătatea și bunăstarea. Iată cum poți să economisești timp și bani în bucătărie!Planifică meniul

Planificând meniul și având o listă a ingredientelor pe care trebuie să le cumperi, vei economisi bani și timp. Acest lucru ajută la prevenirea cumpărării mai multor alimente decât necesarul tău.

Cumpără produse de sezon

Au cea mai înaltă calitate și cel mai bun gust, mai ales dacă le cumpărăm de la agricultorii din piețe. Pentru că nu găsim aceleași produse la cea mai bună calitate pe tot parcursul anului, e bine să-ți planifici meniul în funcție de legumele și fructele de sezon.

foto-2-shutterstock-trucuri-343196876_result

Cumpără produse vrac

Anumite alimente sunt mai ieftine atunci când sunt cumpărate vrac, de exemplu orezul, cerealele, fructele uscate sau făina. În acest fel, vei cumpăra cantitatea exactă de care ai nevoie.

Cu ce rețete culinare să îți surprinzi iubitul pentru a-l ține lângă tine?

Gătește în cantitate mai mare și folosește-te și de resturile rămase

Dacă mâncarea este bună atunci când ai făcut-o, sigur va fi la fel de bună și a doua zi. E mult mai ușor, mai ieftin și pierzi mai puțin timp dacă pregătești mâncare pentru patru persoane și consumi ceea ce a rămas de pe o zi pe alta, astfel nu va trebui să gatești zilnic.

Nu curăța coaja tuturor legumelor

Toate fructele și legumele au nutrienți și fibre în suprafața densă care le acoperă, așa că, dacă ai produse proaspete, n-ar trebui să le arunci coaja, ci să le consumi ca atare.

foto-deschidere-bucatarie-shutterstock_521999488_result

Gătește o dată și folosește același fel de mâncare în moduri diferite

De exemplu, dacă faci friptura de pui, folosește resturile pentru a face un chilli rapid cu fasole din conservă, salată de pui, quesadilla sau alte preparate care nu necesită prea mult timp sau bani.

Cum să dai gust mâncărurilor fără a adăuga sare

Congelează mâncarea

Pregătește o cantitate mai mare de supă, chili sau chiar și spaghete cu sos și congelează jumătate din cantitatea gătită pentru zilele pline, când n-ai timp să gătești. În plus, poți congela atât legume, cât și fructe.

Spală vasele imediat după ce le-ai folosit

Vasele murdare, aruncate în chiuvetă, după o zi de gătit, distrug tot Feng Shui-ul din bucătărie. Ca să faci ordine fără să pierzi prea mult timp, spală vasele pe măsură ce le folosești.

Mai mult, pentru nu vei consuma mai multă apă și detergent de vase pentru a îndepărta grăsimea lipită de pe ele.

Descoperă aici 5 preparate italienești pe care trebuie să le încerci!

Text: Iulia Ghergu