Trucuri in bucatarie care te ajuta sa economisesti timp si bani

Trucuri in bucatarie care te ajuta sa economisesti timp si baniGatita acasa, mancarea este mai ieftina, are un gust mai bun si este mult mai sanatoasa decat cea din fast-food-uri sau restaurante. Si totusi, daca nu esti atenta, poti cheltui pe ingrediente o multime de bani, ca sa nu mai vorbim de timpul petrecut in bucatarie si energia consumata. Pregatirea meselor proaspete, bine echilibrate reprezinta o metoda excelenta de a ne mentine sanatatea si bunastarea. Iata cum poti sa economisesti timp si bani in bucatarie!

Planifica meniul

Planificand meniul si avand o lista a ingredientelor pe care trebuie sa le cumperi, vei economisi bani si timp. Acest lucru ajuta la prevenirea cumpararii mai multor alimente decat necesarul tau.

Cumpara produse de sezon

Au cea mai inalta calitate si cel mai bun gust, mai ales daca le cumparam de la agricultorii din piete. Pentru ca nu gasim aceleasi produse la cea mai buna calitate pe tot parcursul anului, e bine sa-ti planifici meniul in functie de legumele si fructele de sezon.

Cumpara produse vracTrucuri in bucatarie care te ajuta sa economisesti timp si bani

Anumite alimente sunt mai ieftine atunci cand sunt cumparate vrac, de exemplu orezul, cerealele, fructele uscate sau faina. In acest fel, vei cumpara cantitatea exacta de care ai nevoie.

Cu ce retete culinare sa iti surprinzi iubitul pentru a-l tine langa tine?

Gateste in cantitate mai mare si foloseste-te si de resturi

Daca mancarea este buna atunci cand ai facut-o, sigur va fi la fel de buna si a doua zi. E mult mai usor, mai ieftin si pierzi mai putin timp daca pregatesti mancare pentru patru persoane si consumi ceea ce a ramas de pe-o zi pe alta, astfel nu va trebui sa gatesti zilnic.

Nu curata coaja tuturor legumelor

Toate fructele si legumele au nutrienti si fibre in suprafata densa care le acopera, asa ca, daca ai produse proaspete, n-ar trebui sa le arunci coaja, ci sa le consumi ca atare.

Gateste o data si foloseste acelasi fel de mancare in moduri diferite

De exemplu, daca faci friptura de pui, foloseste resturile pentru a face un chili rapid cu fasole din conserva, salata de pui, quesadilla sau alte preparate care nu necesita prea mult timp sau bani.

Cum sa dai gust mancarurilor fara a adauga sare

Congeleaza mancarea

Pregateste o cantitate mai mare de supa, chili sau chiar si spaghete cu sos si congeleaza jumatate din cantitatea gatita pentru zilele pline, cand n-ai timp sa gatesti. In plus, poti congela atat legume, cat si fructe.

Spala vasele pe masura ce se aduna

Vasele murdare, aruncate in chiuveta dupa o zi de gatit, distrug tot Feng Shui-ul din bucatarie. Ca sa faci ordine fara sa pierzi prea mult timp, spala vasele pe masura ce le folosesti.

 

Descopera aici 5 preparate italienesti pe care trebuie sa le incerci!

Text: Iulia Ghergu