Iaurtul cu probiotice ajuta la tratarea depresiei

1oyumclbyCunoscut pentru ajutorul sau in problemele de tranzit intestinal, iaurtul cu probiotice pare ca poate ajuta si la tratarea depresiilor.

Un nou studiu a aratat faptul ca bacteriile din intestin au un efect direct asupra creierului soarecilor, acelasi lucru intamplandu-se cel mai probabil si in cazul oamenilor. Daca presupunerile se dovedesc a fi adevarate, se poate deschide un cu totul alt drum in tratarea depresiilor la oameni.

Disfunctiile intestinelor au fost asociate de multe ori cu probleme psihiatrice, lucru care a constituit inspiratia pentru acest studiu. Soarecilor li s-a administrat mancare ce continea Lactobacillus rhamnosus, o bacterie care traieste in intestinul uman. Cei care au fost hraniti cu aceasta mancare au avut mai putine semne de stres, depresie si anxietate decat cei hraniti cu mancare fara probiotice. In timpul experimentului, au fost supusi unor situatii stresante pentru a li se testa rezistenta, iar cei hraniti cu probiotice au produs mai putini hormoni de stres.

Intervenind asupra bacteriilor din intestin, putem obtine efecte benefice puternice asupra chimiei creierului si asupra comportamentului.

Text: Bianca Badescu