„Iluminarea in roz” a Ateneului Roman, un gest simbolic al luptei impotriva cancerului de san

Fundatia Renasterea a organizat a 18-a editie a evenimentului „Iluminare in roz” – simbol al luptei impotriva cancerului de san, actiune sustinuta de Catena. Pentru cea de-a 18 aniversare, Fundatia a revenit la Ateneul Roman, locul unde a inceput totul. Lumina roz a fost aprinsa de regizoarea Chris Simion Mercurian, ea insasi invingatoare in lupta cu cancerul de san.

Seara eveniment, cu scop caritabil a adunat mai multe persoane publice care sustin cauzele Fundatiei. Andreea Esca, Mihaela Geoana, Dana Rogoz si Iuliana Tudor sunt doar cateva dintre persoanele care au declarat ca exista o nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic pentru toate doamnele si domnisoarele.

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, prezenta la eveniment, a declarat ca este o nevoie continua de educare, informare si preventie in domeniul oncologic, avand in vedere ca una dintre principalele cauze de deces in intreaga lume ramane cancerul.

„Suntem sotii, mame, fiice, ne gandim intotdeauna la cei din jur si nu la noi. Dar cred ca o ora pe care o petrecem in cabinetul medicului ne poate salva viata. Trebuie sa avem grija de noi. Vreau sa va asigur ca aveti un partener loial in Ministerul Sanatatii”, a afirmat Sorina Pintea.

Andreea Esca, ambasador al Fundatiei Renasterea, a marturisit ca i se pare incredibil faptul ca au trecut deja 18 ani de cand a luat nastere programul de preventie si depistare precoce a cancerului de san.

De 18 ani, Fundatia Renasterea se axeaza asupra acestei probleme in Romania prin Programul de Prevenire si Depistare Precoce a Cancerului de San si Col Uterin, actiune sustinuta in fiecare an de Catena. Astfel, prin centrele sale medicale si prin unitatile mobile de diagnostic, Fundatia a reusit sa ofere servicii medicale pentru zeci de mii de femei.Licitatie pentru strangere de fonduri

Momentul festiv al iluminarii in roz a Ateneului Roman a fost urmat de o licitatie fara strigare a unor obiecte donate pentru acest eveniment: lucrari ale maestrului Ioan Nemtoi, tablouri realizate de Codrin Mircea, Roman Tolici, Andrei Gamart, Mirela Traistaru, Iulia Candea Daradici, Bogdana Daradici, o sculptura realizata de Mihai Tugearu, o fotografie de Catalina Flaminzeanu, colite cu autograful Simonei Halep, un manuscris al lui Chris Simion Mercurian, bijuterii oferite de Metropolitan Jewelry si Bon Bijou, dar si bijuterii realizate de paciente oncologice, membre ale Asociatiei de Sprijin a Pacientului Oncologic.

Fondurile stranse in urma licitatiei vor fi folosite la achizitionarea unui ecograf performant ce va fi instalat la Centrul medical de diagnostic al afectiunilor mamare Renasterea.

Text: Iulia Mirica