Implant antisforait

Implant antisforaitUn aparat implantat sub limba ar putea fi calea pentru a scapa de sforait. Noi cercetari au aratat ca un aparat micut, asemanator unui stimulator cardiac, care stimuleaza nervul ce controleaza muschii limbii, poate reduce cauza principala a sforaitului – apneea in somn. Aparatul este programat sa functioneze doar cand pacientul doarme si chiar poate fi oprit si pornit din telecomanda.

Aproximativ 60% dintre persoanele care sforaie sunt “sforaitori-de-limba”, adica, in cazul lor, limba si tesutul moale din jurul gatului se lasa catre spatele cailor respiratorii, provocand vibratii ale tesutului atunci cand aerul trece prin zona, ceea ce duce la sforait.

Noua metoda antisforait se numeste Sistemul de Stimulare a Nervului Hipoglos si ajuta la deschiderea cailor respiratorii, lucru ce ii ajuta pe pacienti sa nu mai sforaie. Asa ca, doamnelor, daca sotul dumneavoastra are un somn “zgomotos”, poate ar trebui sa il sfatuiti sa incerce aceasta metoda…

Text: Bianca Badescu

ianuarie 31st, 2012 by tonica

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate